Реклама / Ads
7| 8099 |15.05.2020 НОВИНИ

Георги Георгиев от ”БОЕЦ”: Войната ”Борисов-Божков” е самоизяждане в мафиотската ни държава

.
Геоги Георгиев
Във войната ”Борисов-Божков”, виждаме процес на самоизяждане в мафиотската ни държава. Това е така, защото ресурсът се изчерпва, европейските пари намаляват, а да се поддържа корупция на национално ниво е сложно нещо.
 

Това заяви Георги Георгиев от БОЕЦ в ефира на "Тук и сега със Светла Петрова".

 

"Васил Божков може да направи много - той може да говори за корупцията на национално ниво. Но за да разобличи мафията, Божков сам трябва да се жертва - за да разобличи Борисов, той трябва да разобличи себе си", обясни той.

 

Георгиев заяви, че испанската прокуратурата и каталунската полиция продължават работа по "Барселонската афера". "БОЕЦ разполага с нова информация, която ще обявим съвсем скоро. Тази тема е изключително сериозна за да потъне в информационния поток", заяви той и подчерта: "БОЕЦ разполага с информация за пряко насочени финансови потоци към фирмите от този обръч на стойност над 1 млрд лева". Парите идват от европейски програми, обществени поръчки и това е универсална схема, по която се отблагодарява Борисов".

 

Разследването в Испания върви в различни посоки, но има няколко факта, които са потвърдени - съответната госпожица е живяла там, има дете, има съмнение, че детето е на г-н Борисов. Потвърждението за последното твърдение може да бъде институционално изискано, смята Георгиев.

 

"Липсата на политическа алтернатива в момента е важен въпрос, но отстраняването на мафията от властта е процес, не е един акт. През това време, през което тече тази битка, ще бъде родена и алтернатива. БОЕЦ не е партия и нашата битка не е за властта. Дали алтернативата ще дойде от съществуващи партии или от гражданското общество - ще видим", обясни Георгиев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 8982 |13.05.2020 Д-р Георги Тодоров: Ще обявя извънредна счетоводна ситуация, 90% от фирмите имат проблем със счетоводството . 4| 6422 |09.05.2020 Проф. Георги Рачев: Времето е убийствено, ръчичките навън за 5 минути . 0| 5313 |08.05.2020 ”БОЕЦ”: Кръвните центрове НЕ изследват за COVI-19 дарената кръв . 12| 5849 |07.05.2020 Проф. д-р Георги Михайлов: Около вируса се създаде апокалипсис

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads