Реклама / Ads
6| 4987 |08.03.2020 НОВИНИ

Георги Михайлов: Управляващите сатанизираха медицинските сестри

.
Георги Михайлов
„Управляващите сатанизираха медицинските сестри. Стовариха върху главите им от обвинения в тероризъм и шантажиране до психическа нестабилност”. Това заяви народният представител от ПГ ”БСП за България” проф. Георги Михайлов пред БНР.
 

Той подчерта, че благодарение на декларацията на левицата е имало дискусия в парламента относно този случай, защото Народното събрание е щяло да замълчи, все едно нищо не се е случило.

 

Проф. Михайлов коментира, че протестиращите медицински сестри са показали на обществеността сериозните проблеми на здравната ни система. Той припомни, че не се взимат сериозни решения в българското здравеопазване: „Само се наливат пари, но няма резултати. Дори премиерът призна, че има все повече оплаквания от здравната система”.

 

„БСП постави сериозно проблемите на здравеопазването в България – с обосновка и предложения. Още преди 3 години Корнелия Нинова предложи надпартиен консенсус за проблемите в здравеопазването. Но управляващите не предприеха нищо и отново пропиляхме 3 години”, каза проф. Георги Михайлов. Според социалиста този факт е печален, защото България продължава да е изоставаща и сме на първи места по най-лошите показатели в сферата на здравеопазването, а по добрите показатели сме само на последно място.

 

„Българските медицински специалисти са изключително сериозни и се справят в тези трудни условия, но това не означава, че управляващите трябва да се качват на гърба им. Дефектите в българското здравеопазване са заради неправилните политики на властта”, категоричен бе Михайлов. Той информира, че 25 хиляди сестри са напуснали здравната система през последните години, както и че са на лице още много проблеми, които не са решени.

 

„БСП през последната година предложи две неща - ДДС за лекарствата да се намали, както и медикаментите за децата до 14 години да са безплатни. Тези предложения бяха подминати с танцова стъпка от ГЕРБ”, припомни народният представител. Той допълни, че много добри законопроекти на левицата за здравеопазването са били отхвърлени още от първо четене. „БСП има визия за здравната система в България, която е изложена във Визия за България. Тя е взаимствана от най-модерните европейски структури на здравеопазването”, завърши проф. Георги Михайлов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6539 |06.03.2020 Нов скандал! Васил Божков и Георги Попов са имали служебни паспорти . 27| 18661 |02.03.2020 Г. Георгиев пред Фрог: Свалят материали от страницата на ”БОЕЦ” за ”Къщата в Барселона”, очаквам физическа разправа . 4| 6837 |01.03.2020 Доц. Георги Попов: Искам да разбия митът, че коронавирусът е чума . 3| 5328 |26.02.2020 Георги Свиленски: Лъжата на Борисов за винетките продължава да действа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads