Реклама / Ads
3| 3379 |24.06.2021 НОВИНИ

Георги Панайотов: Ако вътрешната обвивка на черната кутия не е повредена, ще разберем какво се е случило

.
Георги Панайотов
Ако вътрешната кутия на черната кутия е здрава и не е повредена, това ни дава надежда в рамките на деня да имаме нужната информация. Ще има яснота за всички параметри на полета, режима на работа, траекторията, дали пилотът е предприел нещо внезапно и да не е успял да ни информира. Трябва да престанат всички спекулации, които се въртят по медиите - говорим за памет на един български герой майор Валентин Терзиев. Това заяви служебният военен министър Георги Панайотов пред журналисти в Стара Загора.
 

Кутията е била извадена от дъното на повече от 70 метра дълбочина. Министърът подчерта, че ако вътрешната ѝ част не е повредена, то още днес ще бъде разяснено какво се случило по време на разбиването на МиГ-29 в Черно море.

 

Той отправи своите благодарности към военномореските сили, началника на отбраната и всички други, които успяха да изпълнят плана за търсенето, откриването и изваждането на кутията успешно. Спомена и варненска фирма, която безплатно е предоставила апарат, специално модифициран за изваждането на кутията.

 

Панайотов уточни пред журналистите, че няма вариант разчитането да не се осъществи в България.

 

При въпроса дали позицията на съпругата на починалия Терзиев е повлияла на търсенето, министирът отговори, че той съчувства на болката ѝ и че работата около намирането на кутията не се е повлиявалa от никакви позиции или медийни спекулации. Като отново помоли търпеливо да се изчака да бъде изнесена нужната информация от специализираните органи за какво точно се е случило на 9-ти юни.

 

Военният министърът сподели, че в българската армия изисква модернизация и това ще стане само с визия от страна на елита, защото "армията самостоятелно може да има искания, но те трябва да бъдат изпълнени от българските политици." Нужен е по-фокусиран подход и по-добър мениджмънт, допълни той.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2999 |21.06.2021 Георги Панайотов: Има надежда черната кутия на падналия МиГ-29 да бъде открита . 33| 13372 |21.06.2021 Петко Георгиев: Диагнозата на държавата е разпад. Сега властта е в ръцете на гражданите . 0| 3188 |18.06.2021 Георги Рачев: От другата седмица ще има значително затопляне . 4| 4319 |17.06.2021 Адв. Емил Георгиев: Анализът на Пеевските проверки (пак) не е показал нищо?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads