Реклама / Ads
14| 13040 |18.07.2018 ПОЛИТИКА

ГЕРБ и Атака се борят за ”спасяване на редник Киро”, твърди вицепремиерът Симеонов

.
Валери Симеонов Източник: БГНЕС
Братя Домусчиеви брутално нарушават договора с държавата. Трябваше в БМФ да работят 2300 души, а те държат 203. Тонажът на флота бе 1 млн. 500 000 бруто регистър тона. След приватизацията започна рязане на скраб Тонажът се намалява под 900 000. Има неустойки на 58 млн. лв. ако до 2019 тонажът не бъде запазен. Ето тук е сагата.
 

Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов.

 

Усещат се, че не може да запазят този тонаж. И започват да се опитват, да променят клаузите на договора. Ние установяваме това и внасяме за обжалване на това решение. Арбитражният съд постанови, че няма основание да се променят клаузите на договора. Имало е различни трикове и прийоми на юрисдикцията, това да се забави. Но държавата печели това дело. Това е победа за държавата, не за Валери Симеонов, обясни той пред БНТ.

 

После колеги от Атака внасят предложения за промяна в закона за следприватизационен контрол. И така спечеленото дело отива в кошчето. Някъде в края на деня друг депутат от ВМРО внася нова промяна в закона за действащите приватизационни сделки. Внесена е по непочтен начин в деловодството на Народното събрание. После разбира измамата и си изтегля подписа. Но предстои гледане в пленарна зала, припомня вецепремиерът.

 

Мисля, че цялата работа е координирана между Атака и ГЕРБ. Ако в четвърътк точката не бъде отменена, ще се борим яростно. Сагата с братя Домусчиеви ми напомня на американския филм "Спасяването на редник Райян", в случая може да говорим за спасяването на редник Киро.

 

Той коментира и вчерашната случка на тристранката с омбудсмана. Никога не съм гонил Мая Манолова. Това е фалшива новина. Истината е, че тя сама прецени, че трябва да напусне. В крайна сметка тя трябва да има покана, за да присъства. Такава е процедурата – не може омбудсманът да ходи където си пожелае,  обясни вицепремиерът.

 

,,Тристранния съвет е институция, в която много трудно се работи. Там има огромен сблъсък на интереси между работодатели и синдикати. Работи се под голямо напрежение, въпреки че в последно време смея да потвърдя, че заседанията протичат относително спокойно'', добави Симеонов и каза, че там се дискутира всичко и няма такова нещо като неудобни въпроси.

 

Относно фалшивите ТЕЛК-ове вицепремиерът посочи, че една от основните задачи на Обединените патриоти е да бъде осветлена цялата система, защото в нея преобладават злоупотреби и мащабна корупция.

 

Той коментира и отношенията си с министъра на туризма: ,,Нямам проблем с министър Ангелкова. Имам проблем с превръщането на българския туризъм в нискокачествена алкохолна дестинация'', обясни още вицепремиерът за отношенията си с министъра на туризма и допълни, че няма да допусне самозабравили се чорбаджии да съсипват плажовете ни.

 

,,Чумата по животните е следствие от човешки фактор, който е бил несъзнателен. Подал съм сигнал до ДАНС. Чумата не бива да се ползва с политическа цел. Има нерешителност на институциите, районът трябваше да бъде отцепен. Не може постоянно там да кръжат разни репортери и да правят напоителни интервюта. В крайна сметка това е заразен район, разберете го'', завърши Валери Симеонов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5723 |27.06.2018 Александър Симов: За тежката медийна среда са виновни ГЕРБ и Борисов . 7| 7567 |15.06.2018 Светослав Малинов: ГЕРБ извършиха предателство за АЕЦ ”Белене” . 12| 8531 |11.06.2018 Социолог: 60 на сто от хората не подкрепят ГЕРБ, тя е ”по-мразената партия” . 13| 7374 |15.05.2018 Мартин Димитров: Има договорка между ГЕРБ, БСП и Москва за рестарта на ”Белене”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads