Реклама / Ads
43| 9494 |08.10.2023 НОВИНИ

ГЕРБ клатят сглобката. Може и да подкрепят вота на недоверие?

.
Клатят ли за пореден път така наречената “сглобка” ГЕРБ и възможно ли е да се обърне вотът на недоверие, който ще бъде разгледан следващата седмица? Въпросът е логичен, след като днес Бойко Борисов заговори пред партийния актив в Плевен за схема с фотоволтаици и предупреди, че ГЕРБ ще търсят отговорност за това. 
 

Само преди няколко дни именно Борисов бе този, който заяви, че ГЕРБ няма да свали правителството на акад. Николай Денков. Към този момент в подкрепа на искането на “Възраждане” са се обявили още ИТН и БСП, които имат общо 71 депутати. За да бъде успешен вотът на недоверие, необходими са 121. 

 

"Когато ти предстои вот на доверие, трябва да можеш да смяташ, както Чърчил го е казал. Трябва да съберем 121", каза Борисов в Плевен.

 

"След няколко дни ще има час по математика. Мълчанието ви не е безплатно, уважаеми любими мои, а с парите от вашите джобове. Вместо да е готово с лошия Бойко, сега, ако стане, ще е два пъти по-скъпо. Вчера са пуснали грантова схема за фотоволтаици. Ще раздадат на свои фирми около 266 милиона лева. Ако това е вярно, на вота трябва да го обяснят. Надявам се да не е. Това по трънския курс е 1 млрд. лв. Ние няма да си сложим подписа под тома. В такава ситуация не съм си мислил, че мога да попадна - хем да нося отговорност, хем те да не могат да вземат решение", допълни Бойко Борисов.

 

Според лидера на ГЕРБ и бившият му енергиен министър Делян Добрев става дума за “далавера” с грантова схема за фотоволтаици с батерии по ПВУ, което е в разрез с решението на Народното събрание. 

 

"МС вчера са пуснали грантова схема за фотоволтаици с батерии по ПВУ. Това е нещо, което Народно събрание забрани с нарочно решение по-рано тази година. Ще дадат 265 372 950 лв. на свои фирми като първа фаза. Общо с останалите фази ще си раздадат 662 432 375 лв за фотоволтаици и батерии”, смята Добрев, според когото “няма по-нагла и нагласена схема”. Обявата е била публикувана тихомълком в петък вечер. 

 

"Ако това е вярно, на вота трябва да го обяснят. Ние няма да си сложим подписа под такава кражба. Обръщам се към ПП, обръщам се към правителството - надявам се това да не е вярно. Ако случайно пак са се объркали, както миналия път с индикативния списък, бързо да задраскват там и да поправят. Това мога да им кажа", предупреди Борисов от Плевен. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3880 |08.10.2023 58 българи все още са блокирани в Тел Авив . 26| 13709 |08.10.2023 Стреляха дърво по дърво: Стотици на музикален фестивал в Ивицата Газа се оказват в капана на куршумите на Хамас . 2| 4185 |08.10.2023 Влак помете 14-годишно дете в Пловдивско . 12| 4167 |08.10.2023 Ивайло Мирчев, ДБ: Без ГЕРБ и ДПС нямаше да имаме енергийна диверсификация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads