Реклама / Ads
25| 5805 |07.02.2014 НОВИНИ

ГЕРБ недоволен: Правителството ни раздели по партии, религии и селища

.
ГЕРБ е недоволна от безпринципното и несправедливо разпределение на 500 млн. лева за общините по програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите". Това каза лидерът на партията Бойко Борисов в Казанлък, на работна среща, организирана от ГЕРБ, в която участваха кметове, депутати и областни координатори на партията.
 

Той обяви, че ще сезират ЕК и ЕП за това. Пренебрегването на определени общини и кметове от ГЕРБ или подкрепяни от ГЕРБ ясно показва и отношението на правителството към развитието на тези региони и игнориране на интересите на над 60 на сто от българските граждани, които живеят и работят там. В момента правителството ни разделя не само по партии и религии, но и по населени места. Всичко, което се случва, е безпрецедентно. Затова ГЕРБ ще търси парламентарни и извънпарламентарни методи, за да се поправи тази несправедливост, по отношение средствата за общините за следващия програмен период, каза още Борисов.

Полицейското присъствие в района е засилено. По-рано привърженици на "България без цензура" се опитаха безуспешно да преградят пътя на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов към срещата. От партията на Николай Бареков обявиха, че са арестувани двама техни привърженици.

С лидера на ГЕРБ са и депутатите Лиляна Павлова и Томислав Дончев. Борисов бе посрещнат от кмета на Казанлък Галина Стоянова, която каза, че община Казанлък е „една нула за новите управляващи и, че за общината не са отделени никакви средства, независимо, че хората си плащат данъците така, както всички останали. Правителството ни убива бавно и мъчително, каза Стоянова. От актива на ГЕРБ в Казанлък попитаха, защо на срещата не е дошъл министърът на финансите Петър Чобанов. Бойко Борисов отговори, че министър Петър Чобанов е бил поканен с писмо, но не е отишъл, но когато го канят от ДПС, отива по задължение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 5370 |07.02.2014 Борисов: Станишев налага цензура за свършеното от ГЕРБ . 10| 5271 |06.02.2014 ГЕРБ несъгласни с Чобанов: Пренебрегвате 60% от българите . 62| 6168 |06.02.2014 БСП алармира: ГЕРБ почнаха с черния пиар . 14| 5130 |06.02.2014 ГЕРБ поиска да се замразят заплатите в НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads