Реклама / Ads
42| 6227 |05.07.2009 НОВИНИ

ГЕРБ печели изборите, червената брадва посече тройната коалиция

.
Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Източник: Неделчо Хазърбасанов, Frognews.bg
Червената брадва посече тройната коалиция. Тя загуби изборите съкрушително. ГЕРБ е новият фаворит на народното доверие. 6 политически формации влизат за сега в новия парламент Това сочат резултатите от приключилото преди минути гласуване за 41 обикновенно Народно събрание.
 



През целия ден си играхме на гонки и водни регати с желание, читателите ни да получават максимална информация за хода на изборите. Резултатите вече красноречиво сочат, че 93% сме давали максимално обективна прогнозна информация




В страната е отбелязана висока избирателна активност - над 46 %. За партията на Бойко Борисов са гласували 41,8 % от имащите право на глас. С двойно по-малък резултат е „Коалиция за България” – 17,1 %. Трети са ДПС – 11,6%. Партията на Доган компенсира този път изборния туризъм с масово гласуване в Турция. Така си докара над 40 хил. допълнителни гласа. Голямата изненада за Соколо този път може да дойде от бастиона му Кърджали, което означава, че вместо очакваите 5 мандата, ДПС може да се прости с 1.

„Атака” печели - 8,8% от гласовете в страната, следвана от Синята коалиция – 7,9%. Формацията на Яне Янев – „Ред, законност и справедливост” мобилизира 4,4% от гласовете на гражданите.

За сега под 4% бариера са партия „Лидер”, с около 3,9%, а НДСВ  и царят си отиват от политическата сцена на България. Към момента резултатът им остава около 3 %.


Илюстрация: Стоян Стоянов

България вече е променена, тя ще бъде достоен член на ЕС, това заяви само минути след края на изборния ден лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов. Говорителят на БСП Корнелия Нинова пък съобщи, че на „Позитано” не се говори за оставки, но не било изключени загубата на червените да е заради ДПС.

Според прогнози на социолози ГЕРБ печели 27 от мажоритарните места, а ДПС е победител в Разград, Силистра, Търговище и Кърджали.. Топарестантът Пламен Галев губи в Кюстендил и от утре  отново е под ударите на закона. БСП губи мажоритарния вот в цялата страна.  Варненци удавиха в недоволството си премиера Сергей Станишев, който също не събра доверие за мажоритарен депутат. Frognws.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 7576 |03.07.2009 Б. Борисов: След изборите, шефовете на служби с папките при мен! . 26| 6191 |26.06.2009 44% от българите са срещу кабинета Станишев, ГЕРБ печели вота . 3| 5443 |20.06.2009 Зам.-министър участвал във фирма, спечелила конкурс след години . 6| 5064 |15.06.2009 КНСБ скача преди изборите, за да ги чуят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads