Реклама / Ads
21| 4783 |12.05.2014 НОВИНИ

ГЕРБ внася тази седмица вотът на недоверие

.
Димитър Главчев Източник: Булфото
До края на седмицата вотът на недоверие ще бъде внесен. По повод коментарите от страна на управляващите, че ГЕРБ искат вот на недоверие за неща, заварени по времето на тяхното управление, по време на дебатите тези твърдения ще бъдат оборени.
 

Това каза по време на пресконференция Димитър Главчев от ГЕРБ.

Вотът може да прекрати предизборната ваканция на депутатите, защото по правилник дебатите трябва да се проведат между 3 и 7 дни след официалното постъпване на искането. 24 часа след дебатите пък вотът трябва да бъде гласуван.
През миналата седмица парламентът си гласува ваканция от 14 до 23 май заради предстоящите избори за Европейски парламент.

Стана практика на настоящото управление да се назначават хора с отнет допуск до класифицирана информация. Може би това е критерият, по който премиерът си избира съветници - да нямат допуск до класифицирана информация, каза още Димитър Главчев по повод казуса с отнетия допуск до класифицирана информация на шефа на политическия му кабинет – Мария Дивизиева.

„В редица законови и подзаконови нормативни актове е уредено какво трябва да се случва, за да може, който и да е български служител да изпълнява своите задължения. С отнемането на допуск до класифицирана информация, съвсем ясно се вижда, че Дивизиева не може да изпълнява своите задължения. Има текстове в Кодекса на труда, които регламентират такова положение, а именно когато един служител не може да изпълнява своите задължения той трябва да бъде отстранен от заеманата длъжност”.

Главчев допълни, че отказаният допуск от своя страна е на две нива – национално и на ниво НАТО, като затруднява работата със съюзниците в НАТО.

„Те няма как да не реагират, ако шефът на кабинета присъства на заседание с отнет допуск. Така че освен вътрешни проблеми оставането на поста на Мария Дивизиева ще ни създаде и международни проблеми. Може би, целта е пак да има издирване на безброй на брой доклади, които са се разхождали по улицата, какъвто е днес казусът, за който е призован премиерът Станишев по време на Тройната коалиция и целият този хаос се създава с тази цел – да може след известно време пък премиерът Орешарски по някакъв начин да се оправдае защо са изчезнали такива доклади.

Между тези доклади има два доклада, които отново са с гриф „Строго секретно” и са по линия на нашите съюзници в НАТО. Съзнателно може би е бил ликвидиран и секретариата към Съвета по сигурност към МС – пак преследване на същите тези цели. Очакваме и призоваваме Орешарски да даде пример за спазване на законодателството в България”, каза още Главчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5378 |11.05.2014 Станишев: Продължаваме да развиваме енергетиката, която ГЕРБ опитаха да унищожат . 75| 7728 |10.05.2014 Бареков: Още един депутат от ГЕРБ напуска и отива при ББЦ . 20| 5233 |09.05.2014 Стойнев за ГЕРБ: Липсва мисъл за енергетика . 43| 6052 |09.05.2014 Скандал между ГЕРБ и БСП за заплатите в МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads