Реклама / Ads
17| 4595 |26.10.2021 НОВИНИ

Герджиков по пътя на Борисов: Приветствам доблестта на ЦИК, която е отказала среща с Радев

.
Анастас Герджиков и Невяна Митева
Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков подкрепи решението на Централната избирателна комисия да отхвърли поканата на Румен Радев за среща за изборите. Явно ”обединителят” търси конфронтация с действащия президент по примера на Бойко Борисов.
 

„Приветствам доблестта на ЦИК, която е отказала да бъде привиквана от г-н Радев, именно с мотива, че е налице конфликт на интереси. На фона на здравната криза, която премина и в образователна, с какво се занимава г-н Радев? Събира институциите, които ще организират изборите. И преди съм питал - как така някой може да е едновременно президент и кандидат за президент? Това не го ли поставя в привилегировано положение пред останалите кандидати? И защо останалите кандидати трябва да излязат в неплатен отпуск, очевидно за да не влияят на мнението на колегите си, а действащият президент може да бъде всеки ден в новините, което е забранено за останалите кандидати, и да свиква институциите, които организират изборите? Не му ли е достатъчно, че самото служебно правителство, което организира изборите, е назначено и подчинено на него?“, заяви проф. Герджиков  пред журналисти във Видин.

 

По повод кризата с коронавируса и зелените сертификати, кандидатът за президент припомни казаното от него в Смолян на 21 октомври, че след недомислената заповед на здравния министър ще спрат работа цели сектори, включително здравеопазването, и няма да има кой да лекува хората. Проф. Герджиков посочи, че тази прогноза се е сбъднала още на следващия ден и вместо да са на работните си места, лекарите се е наложило да се редят на дълги опашки, за да си правят тестове.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 29119 |25.10.2021 Анастас Герджиков: Президентът е под домашен арест, той не е човек, който може да влезе в магазина. Радев бяга от дебат с мен . 7| 7183 |19.10.2021 Георги Харизанов си знае: китикува Радев и Панов, но хвали Герджиков . 23| 4197 |18.10.2021 Борисов: Държавата е при Вера Су - на дъното. Радев да направи лицеви опори на кокалчета . 22| 6238 |16.10.2021 Даниел Смилов: Радев беше безалтернативен, сега ще се бори с Анастас Герджиков и Лозан Панов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads