Реклама / Ads
1| 3710 |02.02.2017 НОВИНИ

Герджиков призова бързо да се сформира граждански Изборен борд

.
Огнян Герджиков
Министър-председателят Огнян Герджиков се обърна към неправителствените организации с призив да сформират час по-скоро граждански Изборен борд, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет. Герджиков подчерта, че приоритет на служебното правителство е провеждането на вота в „спокойна и сигурна обстановка, при спазването на закона“.
 

"Обръщам се към неправителствените организации с активно отношение към провеждането на демократични и честни избори в България с призив да сформират час по-скоро граждански Изборен борд.

 

Тази успешна практика, осъществена по време на предишните две служебни правителства, може и следва да бъде продължена. Гражданският сектор вече заяви в публичното пространство желанието си за предсрочните парламентарни избори да бъде сформиран Изборен борд и аз подкрепям напълно тяхната амбиция.

 

Убеден съм, че неправителствените организации, които наблюдават отблизо изборните кампании и изборите в последните две десетилетия, имат експертизата и гражданската мотивация да партнират на институциите и на българските граждани в желанието им изборите да бъдат честни, прозрачни и проведени по всички законови правила. Нашият неправителствен сектор е достатъчно силен и напорист, за да не оставя ангажираните с изборите институции да се бавят или да неглижират отговорностите си. В много случаи именно гражданските сдружения са помагали на институциите по-добре да работят за целите на демокрацията и обществото.

 

Приоритет на служебното правителство, ясно зададен и от Президента, е провеждането на изборите в спокойна и сигурна обстановка, при спазването на закона. Правителството вече разпредели ангажиментите в рамките на своята структура, вицепремиер бе определен да отговаря за цялостната организация и провеждането на изборите. Нашата амбиция е да се справим със задачата по най-добрия начин. Решението на Върховния административен съд да бъдат осигурени машини за гласуване във всички изборни секции налага допълнително усилие.

 

Обръщам се към българските неправителствени организации с активно отношение към провеждането на изборите да поемат инициативата и да сформират граждански Изборен борд! При необходимост, правителството може да окаже техническа помощ на този борд.

 

Избирам да разпространя своя апел чрез българските медии в желанието си той да достигне до всички граждански организации и никоя да не се почувства изключена."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3871 |01.02.2017 Герджиков и ЦИК търсят изход за машинно гласуване . 0| 4466 |01.02.2017 Герджиков назначи четирима зам.-министри . 4| 4708 |31.01.2017 Туск призова Европа да се обедини срещу Тръмп . 0| 4021 |31.01.2017 Герджиков разпредели ресорите на вицепремиерите Семерджиев и Янев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads