Реклама / Ads
15| 8218 |27.01.2022 НОВИНИ

Матросовци: Гешев не е недосегаем, а прокуртурата работи чудесно

.
Главният прокурор бил във фокуса на вниманието и било внушение, че е недосегаем. Имало ред за търсене на наказателна отговорност и обвинител №1 може да бъде разследван от всеки един прокурор. Налице било решение на Конституционния съд по въпроса. Казано с други думи - проблем в прокуратурата няма.
 

Това стана ясно от думите на Владимир Николов, председателят на Асоциацията на прокурорите в България пред bTV.

 

Призивите за оставката на Гешев и заявките за реформи в прокуратурата били политически и затова Николов отказа да ги коментира. Бил магистрат и трябвало да страни от това. Заговори обаче за натиск.

 

"В момента има търкания между отделните власти. В определени аспекти се наблюдава и натиск. Налице са политически изказвания, напрежение с МВР. Не бихме искали това да съществува, защото заедно трябва да се борим с престъпността", посочи Николов.

Но прокуратурата работи чудесно, смята председателят на Асоциацията на прокурорите в България. Толкова чудесно, че благодарение на нейните усилия отпаднал мониторингът на България. По рамото за заслуги се потупа и самият Бойко Борисов съвсем неотдавна:

"Било подарък за правителството. Никъде не казват правителството или Борисов, казват България. Утре ще дойдат да управляват, ще има една държава, която не е под ударите на механизма", посочи Борисов през есента на 2019.

 

Чии са заслугите за отпадането на мониторинга, ние явно не можем да разберем със сигурност, защото всеки дърпа чергата към себе си. Това, което знаем обаче е, че днес главният прокурор Иван Гешев ще бъде изслушан пред комисията LIBE в Европейския парламент, където да отговори на конкретни въпроси - за КПКОНПИ, БарселонаГейт, снимките с кюлчетата и пачките от спалнята на Борисов. И бездействието на обвинението по всичко това. Знаем още, че прокуратурата определя визитата си в Брюксел като обикновено "работно посещение". Това обаче не е точно така.

 

"Българската прокуратура е една от най-реформираните системи през последните години. Асоциацията на прокурорите е участвала в срещи и сме получавали немалко положителни оценки. Обществото и хората да не бъдат заблуждавани, че прокуратурата носи само негативи. Тя има и успехи", увери Николов.

 

Тук е прав. Успешно прикрива данни за престъпления. Успешно си затваря очите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3388 |27.01.2022 Комисията LIBE изслушва Кирил Петков и Иван Гешев . 23| 47562 |26.01.2022 Катя Илиева: Ако правителството не успее да се справи с Гешев, той ще се справи с тях . 17| 5748 |26.01.2022 Гешев се представил като пръв борец за върховенството на правото пред ЕП . 17| 17089 |26.01.2022 Гешев ще отговаря за кюлчетата и "БарселонаГейт" пред комисията LIBE в Брюксел, а прокуратурата го вижда като ”работно посещение”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads