Реклама / Ads
0| 3719 |01.03.2019 НОВИНИ

В НС гласуват промените за отсъствията и заплатите

.
Народните представители от левицата няма да получават никакво възнаграждение, ако бъде прието предложението на Националния фронт за спасение на България такава санкция да се налага при отсъствие от три поредни заседания или от пет заседания за един месец.
 

В дневния ред на парламента са включени още четири проекта за промени, насочени към дисциплиниране на народните избраници и ограничаване на високия темп на актуализиране на заплатите им.

 

Седем министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол.

Първи на трибуната ще се качи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, към когото има адресирани най-много депутатки въпроси. Той ще отговаря за риска от затварянето на специализираната кардиохирургична болница в Бургас, дейността на Център за асистирана репродукция, националната здравно-информационна система, нападението над лекари, както и за актуалната ситуацията с разпространението на заболяванията от морбили на територията на страната.

Веднага след него излиза министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който ще отговаря само на един въпрос, свързан с осигуряването на обществения ред и сигурност в страната при провеждане на спортни мероприятия.

Ремонтът на няколко пътни участъка, енергийната ефективност в периферните райони и работата по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. – това са част от въпросите, зададени на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Социалният министър Бисер Петков пък ще разясни пред депутатите за мерките, свързани със защита на служителите срещу неизплащането на трудови възнаграждения и обезщетения от работодателя, както и за кампания за кандидатстване по Проект „Красива България“ 2019 г.

Развиване на потенциала на човешкия ресурс на съдебната власт, чрез изграждане на ефективен модел за придобиване на юридическа правоспособност – с това е свързано първото питане, адресирано до министъра на правосъдието Цецка Цачева. Тя ще трябва да отговаря още за свършеното от нейното министерство за превенцията срещу домашното насилие, както и за изпълнението на решенията на Европейския съд по правата на човека.


Министърът на туризма Николина Ангелкова ще обяснява какви са стъпките за насърчаване на вътрешния туризъм, а икономическият министър Емил Караниколов ще трябва да обясни как ще се отрази на бизнеса оттеглянето на Обединеното кралство от Европейския съюз.

 

Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков. Поради участие в международна среща, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва и заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3672 |28.02.2019 Депутатите ще гледат промените в правилника на парламента . 1| 4018 |25.02.2019 Президентът наложи вето на промените в Изборния кодекс, призова БСП да се върне в НС . 0| 3803 |20.02.2019 Гласуват 30 млн. лева за общинските и областните болници . 3| 4331 |20.02.2019 Явор Божанков: Промените в изборното законодателство на ГЕРБ са скандални

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads