Реклама / Ads
12| 14956 |31.08.2017 НОВИНИ

Главсекът на МВР шашна с изказ: Имаме заложник сред похитителите, трябва ни хигиена на информацията

.
Младен Маринов
Бяхме свикнали на празнодумието сред политиците, бяхме се примирили с водопада от нищо незначещи слова, който е типичен за Цветан Цветанов, но не предполагахме, че в МВР расте бодра лингвистична смяна на бившия министър и втори човек в ГЕРБ.
 
Днешното изявление на главния секретар на ведомството Младен Маринов е нещо средно между изказване на Цветанов пред камера и доклад на милиционер, завършил Магнаурската школа в Симеоново пред дежурния старшина. Изразът "реално имаме заложник сред похитителите" издава вътрешната обърканост на говорещия, който вероятно смята ,че отвлечения сам се е похитил, каза за Фрог криминален психолог, пожелал анонимност.

Изразът "хигиена на информацията" пък ни облива с усещане за немити ръце и зъби. Но истински пирон в ковчега на говоримия български език идва накрая на знаменитото изказване на главсека- "Обявен е за изчезнал от бащата, тъй като ползваният от него автомобил е бил изоставен". Значи, ако някой остави автомобила си на улица и тръгне да си купува цигари, той ще трябва да се води изчезнал и МВР да започне да го търси.

За непосветените в МВР тайните остава загадка само изоставения автомобил ли е причина да бъде обявен един човек за изчезнал или има и искане за подкуп, например. Но ако искаме да разберем какво иска да ни каже Младен Маринов, трябва да го преведем. Използвахме Гугъл и ето какво се получи: "Отвлечен е човек,  затова оттук нататък няма да даваме никаква публична информация за разследването, за да не застрашим живота на отвлечения".

Ето и точните думи, преди превода, на главсека:

"По отношение на случая, има образувано досъдебно производство в Софийска градска прокуратура, под ръководството на наблюдаващ прокурор се извършват всички процесуално-следствени действия. Спецификата на този вид престъпление, тъй като реално имаме заложник сред похитителите, изисква да има една хигиена на информацията, която изтича в публичното пространство. Информация по отношение на разследването няма да бъде давана, защото първата ни цел е да запазим живота и здравето на похитения“, коментира главен комисар Младен Маринов, цитиран от "Фокус".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5750 |31.07.2017 Главсекът на МВР ще търси дупки в разследването за Данаил Божилов . 6| 9476 |27.06.2017 Главсекът на МВР: Първо трябва нови униформи, след това да се мисли за заплатите . 3| 5752 |05.06.2017 Зам.- главсекът призна, че бежанци спокойно кръстосват България . 3| 13996 |15.02.2017 Само във Фрог: Главсекът на МВР Г. Костов отказал да напусне поста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads