Реклама / Ads
1| 5523 |06.05.2014 НОВИНИ

Голямото прибиране започна с верижна катастрофа

.
Движението по главния път София - Варна край Търговище е затруднено, автомобили се пропускат поетапно в едното платно.Причината е верижна катастрофа с четири автомобила, станала в района на разклона за Разград, съобщиха от ОД на МВР в Търговище. Жертви няма, но има пострадали.
 

По първоначална информация водачът на автомобил "Опел Тигра" с разградска регистрация, движещ се в посока Варна, изгубил контрол над управлението на автомобила. Колата навлязла в насрещното платно и се блъснала в идващия насреща автомобил, а след това и в още две коли.

Сериозно е пострадал водачът на опела, който е настанен за лечение и наблюдение в Търговищката болница. Движението в района се регулира от служители на "Пътна полиция".

Над 431 хил. пътуващи и 112 хил. автомобила са преминали през пунктовете по българо-гръцката граница от началото на серията почивни дни, съобщи комисар Бойко Божков, директор на Регионалната дирекция "Гранична полиция" в Смолян, цитиран от БТА.Трафикът през пунктовете днес е нормален, няма задръствания и опашки от изчакващи автомобили. Потокът от пътуващи през последните два дни е по-голям в посока България, след като започват да се прибират българските туристи, избрали гръцки дестинации за празничните дни.

Над 260 хил. пътници са преминали към Гърция, а 171 хил. към българска територия. Най-натоварен през тези дни е ГКПП- Кулата - Промахон, през който са пътували над 261 хил. лица. Вторият по интензивен трафик е ГКПП- Маказа с над 24 600 преминали автомобила и 85 хил. пътници. Част от пътувалите за празнична почивка в Гърция българи са започнали да се прибират от вчера, така че не се наблюдава струпване по пунктовете.


Според очакванията на Пътна полиция най-голям трафик ще има днес следобед. Една от най-невралгичните точки си остава на път Е-79, край Симитли. Там се събира трафикът от двата ни гранични пункта с Гърция.

В Гърция, по пътищата към границите с България, е засилено движението на леки автомобили, информираха от гръцката полиция, предаде БНР. Гръцките власти препоръчват на тежкотоварните превозни средства да ограничат до тази вечер пътуването към България.

Основно автомобили с българска регистрация се движат по посока Солун - Серес - Кулата. Задръствания няма. Увеличени са екипите на пътна полиция по всички направления към граничните пунктове с България. Българските туристи, които почиваха седмица в Гърция, от рано тази сутрин се отправиха на път.


За да се облекчи трафикът след почивни дни, движението по магистралите "Хемус" и "Тракия" е променено. До сряда от Варна към София по магистрала "Хемус" ще бъдат пуснати по две ленти за движение, а от столицата към морето - една при ремонта на "Бебреш" на 30-тия километър от магистралата.

По магистрала "Тракия" обаче прибирането към София става по една лента от и към Пловдив, тъй като съоръжението при 67-ми километър, който се ремонтира, няма да издържи по-голямо натоварване.

В най-натоварените участъци ще има засилено полицейско присъствие, а от 14.00 до 20.00 ч. движението на тирове ще бъде ограничено.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5001 |21.04.2014 Голямото завръщане предстои днес. Умната! . 8| 5152 |15.04.2014 М. Константинов: Кражбите на ЕГН-та започна 94-та година . 10| 6269 |03.04.2014 Д-р Андреева: Регистър на психично болните е започнат . 21| 5183 |03.04.2014 В ЦИК започна регистрацията за евроизборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads