Реклама / Ads
10| 3621 |31.12.2022 НОВИНИ

Григор Димитров: Ако можех, щях да играя с българския флаг на гърдите си във всеки мач

.
Григор Димитров
„Иска ми се да играя с флага на гърдите си във всеки един мач. Ако можех, със сигурност щях да го направя. Аз съм българин и никога не съм спирал да играя за своята родина. Много се гордея със страната и произхода си. Много съм благодарен на българските фенове, които винаги ме подкрепят в Австралия. Да играя за България ми носи много позитиви.
 

Накрая, но не на последно място: моят отбор, моето семейство. Всичко започва от там“, заяви Григор Димитров след първата си победа на Untied Cup. Той се наложи над Давид Гофен и изравни резултата срещу Белгия.


„Мисля, че с Гофен вече сме играли 10 пъти. Той винаги е бил труден опонент. Сякаш всеки път, когато дойдем в Австралия, играем в такава жега. Често тренираме заедно, което е малко коварно, тъй като и двамата знаем какво може да направи другият във всеки един момент. Залогът в този мач беше висок и за двама ни. Радвам се, че успях да задържа нивото си, макар да смятам, че можех да играя по-добре. Останах в мача и се съсредоточих върху нещата, над които бях работил по време на предсезонната подготовка. Радвам се, че се представих на високо ниво“, каза той, предаде БГНЕС.


Българинът бе поздравен от интервюиращия за джентълменската си постъпка в последния гейм. При 15-30 съдията отсъди престъпване на линията от страна на Гофен, но Димитров каза на белгиеца отново да изпълни първи сервис, тъй като няма пълно доверие на системата.


„Благодаря хубавите думи. Както казах, с Давид много пъти сме тренирали заедно и затова знам как изпълнява сервис. Наясно съм, че той не стои толкова близо до линията. Мисля, че това е същността на спорта – честността и приятелството, наред с много други неща. Такъв съм си и няма да се променя“.


На въпроса как се чувства по отношение на физическата си кондиция, Димитров отговори: „Днес е последният ден на 2022 г., така че ще видим как ще потръгне следващата година. Свърших много работа по време на предсезонната подготовка и сега искам да играя възможно най-много мачове, тъй като тренировките ми омръзнаха. За мен Австралия винаги е била много интересно предизвикателство, тъй като условията са непредсказуеми и никога не можеш да си напълно сигурен дали ще бъде топло или студено, дали кортовете ще са бързи или бавни. Тук винаги има много променливи и точно затова ми харесва да започвам сезона в Австралия. Този период до голяма степен задава тона за остатъка от сезона, тъй като виждаш на какво ниво си и върху какво още трябва да работиш“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3945 |23.12.2022 Ваня Григорова: Политиците не се интересуват от нуждите на българските граждани . 2| 3471 |17.12.2022 Мартин Димитров: Служебният кабинет на президента не се справя, допуска все повече слабости . 0| 3020 |16.12.2022 Мартин Димитров: Николай Денков е консенсусна фигура . 4| 19290 |12.12.2022 Пламен Димитров: С кабинета ”Габровски” Борисов се позиционира за предсрочните избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads