Реклама / Ads
0| 6263 |18.04.2022 НОВИНИ

Грозното лице на руските войници, замесени в зверствата в Буча /снимки/

.
Изследователи на Молфар са идентифицирали някои от руските военни, замесени в зверствата в Буча, Киевска област. Повечето от убийците и палачите са от 64-та отделна мотострелкова бригада и други формирования от Хабаровския край, пише Ново време.
 

Ръководителят на агенцията за конкурентно разузнаване Молфар Артем Старосек каза, че са идентифицирани почти 500 от 1060 руски войници, които участвали в клането в Буча.

 

Олег Боженко


.

 

29-годишният редник идва от Хабаровск. Съдейки по страницата му в руската социална мрежа Odnoklassniki, той е фен на цитатите на Йосиф Сталин, например:

 

„Имаме нужда от хора. Абортът слага край на живота и затова няма място в нашата страна“.

 

Освен това той поздравява в социалната мрежа за Октомврийската революция и се хвали с пътуване до Китай. Неговият Instagram успя да разкрие самоличността на баща му, майка му, двамата му братя и една сестра.

 

Якоб Карбусов


.

 

27-годишен редник от Хабаровск, който служи в руската армия на договор. В същото време през април 2018 г. той публикува видео в социалните мрежи, което очевидно е заснето в Донбас, където авторът заснема последствията от битката и как руски войници ограбват труповете на украински бойци.

 

Зоригто Жигжитов


.

 

36-годишен редник от Република Бурятия. По предварителна информация той е женен и има дъщеря. В същото време обича да разпуска с алкохол и да се снима във военна униформа. Освен това в една от социалните мрежи той публикува цитат, призоваващ към домашно насилие:

 

„Не ми крещи, иначе ще ти стане лошо! - Какво? - Счупена челюст и сътресение“.

 

Андрей Павлов


.

 

41-годишен младши сержант. Брат му работи в полицията в Уст-Калманка в Алтайския край. Самият Павлов има син и сестри.

 

Игор Тимошевски


.

 

29-годишният редник идва от Иркутска област и е женен. Опитва се да работи като сватбен фотограф.

 

Пълен списък на и снимки на идентифицираните руски военни, замесени в зверствата в Буча, можете да видите тук.

 

Какво се знае за клането в Буча?

 

Сутринта на 24 февруари Русия започна пълномащабна война срещу Украйна. Първо врагът бомбардира военни обекти, а след това атакува цивилното население, по-специално района на Киев. Някои от селищата са временно заети от руски войски, включително и Буча.

 

В началото на април стана известно, че Буча е освободена от врага. В града бяха открити масови гробове, в които е имало стотици местни жители. В същото време по телата на загиналите бяха открити следи от насилствена смърт. Освен това по улиците на Буча лежаха труповете на екзекутирани жители, включително жени.

 

По-късно кметът на Буча Анатолий Федорук каза, че 403 местни жители са били убити от руснаците. Нашествениците изнасилват деца и възрастни, така че военните все още намират телата на измъчени хора. Група жени и момичета бяха държани в мазето на къщата 25 дни. Девет от тях вече са бременни.

 

Извращенията обаче не спират дотук. Руският президент Владимир Путин награди „героизма и смелостта“ на 64-та отделна мотострелкова бригада на Сухопътните войски на Русия, която организира кървавото клане в Буча, Киевска област. Той даде на тази бригада от изнасилвачи, мародери и убийци името „Гвардейци“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2832 |15.04.2022 Зеленски към украинците: Трябва да сте горди, че устояхте 50 дни на руските атаки . 0| 4702 |14.04.2022 Украинското разузнаване показа руските генерали, които координират убийствата на украинци . 0| 3130 |13.04.2022 Руските агресори се готвят за парад в Мариупол на 9 май . 0| 3117 |12.04.2022 Путин се борел с неонацизма и антируските настоерия в Украйна. Инвазията била "благородна"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads