Реклама / Ads
0| 4700 |14.04.2022 НОВИНИ

Украинското разузнаване показа руските генерали, които координират убийствата на украинци

.
Източник: ГУР МО
Главното разузнавателно управление на Украйна посочи имената на двама руски военнопрестъпници, принадлежащи към висшия команден състав. Както отбелязват от разузнаването към на Министерството на отбраната, тези двама генерали умишлено изпълняват заповедите на режима на руския президент Владомир Путин да унищожат Украйна.
 

Според служители на разузнаването Солодчук Валерий Николаевич е пряко замесен в открито военно нахлуване в Украйна.

 

„Той командва частите на 36-та армия, разпределени към групата сили „Изток“. В периода от февруари до април 2022 г. ръководи действията на подчинените сили по време на операцията за превземане на Киев от западно направление. Военнослужещите от тези части участват във военни престъпления срещу цивилното население в района на Киев“, се казва в съобщението, цитирано от УНИАН.

 

Посочва се, че през есента на 2014 и пролетта на 2015 г. Солодчук ръководи формирането на 1-ви армейски корпус на 12-то резервно командване (наричано по-долу Център на териториалните сили, 8-ма армия) на Южния военен окръг на въоръжените сили на РФ в временно окупираната територия на Донецка област.

 

Разузнаването разказва и за генерал Дворников, който е участвал във военни престъпления срещу мирното население на Мариупол.

 

Дворников Александър Владимирович е назначен за командир на групата руски войски, участващи в откритото военно нахлуване в Украйна на 24 февруари 2022 г. на 8 април 2022 г. До този момент той командва групата войски „Юг”. Подразделения на въоръжените подчинените му сили и войски на Националната гвардия на Русия, участващи във военни престъпления срещу цивилното население на Мариупол“, съобщиха от Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната.

 

На 9 април стана ясно, че Русия е назначила нов командир на пълномащабна война в Украйна. Сега тя се ръководи от генерал Александър Дворников, който има богат опит в Сирия. 

 

Според западни служители руснаците не се координират добре помежду си, тъй като никога досега не са имали опит да работят в подобни условия. Затова страната-агресор възложи на генерал Александър Дворников, командващ Южния военен окръг на Руската федерация, да проведе „операция за подобряване на координацията“. 

 

Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан каза, че САЩ очакват генерал Александър Дворников, когото Путин изпрати във войната срещу Украйна, да извърши по-зловещи атаки срещу цивилни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4027 |11.04.2022 Украинското разузнаване: Русия се готви за партизанска война . 0| 4778 |10.04.2022 Американското разузнаване: Путин може да се намеси отново в избори в САЩ . 0| 3263 |07.04.2022 Общинарите в София закачат украинското знаме месец след началото на войната . 0| 3807 |07.04.2022 Der Spiegel: Германското разузнаване е прихванало разговори за убийствата на цивилни в Буча

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads