Реклама / Ads
48| 7092 |15.05.2013 НОВИНИ

"Група достойни прокурори": Нищо в Костинбродския случай не е вярно, нито времето, нито броят на бюлетините

.
Тази нощ към 1 часа една група, нарекла се "група достойни прокурори" разпрати до няколко медии сигнал и документи.
 

Писмото е подписано от "Борислав Сарафов", по името на зам.-главния прокурор на България.

В края на предизборната кампания прокуратурата била употребена от „политико-олигархичната прослойка” с разкритията за установените 350 000 броя бюлетини, готови за експедиция, пише в писмото и нататък:

„Нищо в Костинбродския случай не е вярно, нито времето, нито броя на бюлетините.” 
 

„От години българската прокуратура се използва като боксова круша, удобен виновник, репресивна томахавка за разчистване на политически сметки. На тези избори обаче чашата преля, помията замириса много и вместо като арбитър, българската прокуратура зае ролята на съдник, изпълнител, лакей на политико-олигархичната прослойка. Прокуратурата стана фактор в решаването на изборите,” пише в писмото.


Към писмото има прикачени копия от 4 документа. Първият е сигнал на  Мая Манолова от БСП до главния прокурор Сотир Цацаров от 10 май, според който „вече отпечатани бюлетини са изнесени от печатницата и разпространени с цел манипулиране на изборите”.

Вторият е обяснения за броя на отпечатаните бюлетини за парламентарния вот на собственика на печатницата Йордан Бончев, на служителите във фирмата Георги Иванов и Ивайло Димитров.

Третият е постановление на прокурор, с което се възлага на ДАНС да извърши проверка в печатницата на „Мултипринт” в Костинброд.


Четвъртият пак е сигнал от Мая Манолова за подготвяно фалшифициране на изборите при преброяването срещу изпълнителния директор на „Информационно обслужване” Ивайло Филипов и председателя на Съвета на директорите на държавното предприятие Валери Борисов. 
В комплекта от сигнали на Мая Манолова, през нареждането на главния прокурор за акцията, има и записка от експерта Божидар Василев, който е категоричен, че намерените бюлетини се допуска да са брак от 4%.

Днес прокуратурата ще се произнесе за откритите в печатница "Мултипринт" 350 000 бюлетини.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 8471 |15.05.2013 Н. Колев-Босия: БКП за пореден път спечели тези избори . 15| 5948 |15.05.2013 Сумарно: БСП и ДПС взеха заедно мандат повече от ГЕРБ и Атака . 84| 8371 |15.05.2013 Борисов: Ако не бъда избран за премиер, влизам в парламента . 20| 7562 |15.05.2013 Синът на Янчо Таков става общински съветник в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads