Реклама / Ads
11| 5318 |02.07.2009 НОВИНИ

Хакнаха блога на Станишев

.
Сергей Станишев
Премиерският сайт е подложен на поне 300 хакерски нападения всеки ден.
 
Блогът на премиера Сергей Станишев стана обект на хакерско нападение. В блога се влиза през личната интернет страница на соцлидера – stanishev.bg. Хакерите промениха заглавната страница на “официалната хакната страница”, а съдържанието му  - с текст-послание от “компютърните атентатори”.

“Този сайт е хакнат от няколко БЕСНИ, но иначе обикновени граждани на Република България!”, пишат хакерите. И продължават: “Изключително тъпи и некадърни трябва да сте, червени боклуци такива, ако смятате, че безочливата ви жалка кампания, би могла да заблуди нещо различно от един необразован и некадърен човек. Това ли е електоратът ви? Толкова ли сте смешни, че паднахте до най-елементарното ниво на манипулация и лъгане?… к’во ли питам… то е ясно!!! Писна ни да обирате България пред очите ни, да съсипвате природните й богатства и да оронвате авторитета ни като нация… Взимайте си ДПС с вас и хващайте дивия!!! Позор е слаба дума за вас и вашите дела!!!

В послеслов хакерите заявяат, че не са платени и не изпълняват партийна поръчка, а просто са провокирани от чиста омраза към управялващите. Желанието им е свързано с нормално бъдеще, което да замени нископлатения труд на българите и мизерията, в която се налага да живеят.„Левски и Ботев не са си дали живота, за да си пълните вие гушите!!”, заявяват хакерите.

Първоначално от пресцентъра на БСП казаха, че не знаят за хакването, нито че то е отстранено и обещаха да проверят какво е станало. По-късно ръковидителят на пресцентъра Жанет Пашалиева съобщи, че повредата се отстранява.

“Имаме по 300 нападения всеки ден от началото на кампанията. Това говори колко злонамерени са нашите противници”, коментира Пашалиева и уточни, че фирмата, която се грижи за интернет страницата на Станишев поддържа и сайта на БСП.

Последната публикувана статия на stanishev.bg е от 30 юни 2009 г. за срещата с президент на Централната европейска банка - Жан-Клод Трише. Материалът разказва как на срещата е обсъждана възможността за присъединяването на България към еврозоната.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 59| 6450 |02.07.2009 С. Станишев: Имам лоша новина: идва коалиция ГЕРБ-сините . 24| 5720 |30.06.2009 Обзор за кабинета “Станишев” в чуждите медии . 2| 5156 |28.06.2009 С. Станишев става археолог, Ц. Цветанов лови риба . 26| 6190 |26.06.2009 44% от българите са срещу кабинета Станишев, ГЕРБ печели вота

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads