Реклама / Ads
4| 3736 |01.11.2018 НОВИНИ

Хамид Хамид: ДПС иска пълен демонтаж на правителството

.
Хамид Хамид
ДПС продължават по пътя за демонтаж на правителството. Настояват за моменталното отстраняване на вицепремиера Валери Симеонов от властта. ГЕРБ са покрили скандала с издаването на български паспорти на 114 души, издирвани от Интерпол. Движението иска задълбочена проверка на целия процес по издаване на българско гражданство.
 

Това заяви пред Нова депутатът от ДПС Хамид Хамид. Той обясни още, че няма решение на ДПС за бойкот на заседанията във връзка с отсъствието на народните представители от партията на заседанията на парламента.

 

"Решението ни от по-предишния централен съвет е за демонтаж на правителството и ние изпълняваме това решение. Ще продължим до пълния демонтаж на това правителство", заяви категорично Хамид.

 

Хамид Хамид отправи преки обвинения по адрес на ГЕРБ - че са покрили скандала с издаването на български паспорти на 114 души, издирвани от Интерпол.

 

Той подчерта, че в проекта за решение на анкетната комисия за българско гражданство се съдържат твърдения на европейски и български медии за период различен от управлението на Петър Харалампиев: "Там основните твърдения са за огромни злоупотреби с издаване на удостоверения за българско гражданство, датиращи от 2015-2016 г. Ние искахме тези твърдения да се проверят дали са истина. Тази анкетна комисия не видя бял свят, но ние ще настояваме това да стане, защото периодът, който се визира във френските медии, българските медии е далеч преди 2017 година. Искаме задълбочена проверка на целия процес по издаване на българско гражданство".

По думите на депутата именно невнасянето на това проекторешение в дневния ред на парламента свидетелства за нечие укриване и опъването на чадър върху някого. "Въпрос на изясняване е кой кого покрива", уточни той.

 

Хамид отново потвърди, че ДПС настояват за моменталното отстраняване на вицепремиера Валери Симеонов от властта. "Той сам оставка няма да подаде. Това, което изрече, тези безчувствени думи, които вече цяла България, а може и Европа, ги коментират, но наред с това и Държавната агенция за българите в чужбина е в неговия ресор. Ако някой не може да си контролира ресора няма място в изпълнителната власт", посочи ясно Хамид Хамид.

 

ДПС продължава да иска всички патриоти да бъдат отстранени от властта. Биха подкрепила евентуално правителство на малцинството.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3921 |01.11.2018 Валери Симеонов: Не могат да ми искат оставката . 3| 5292 |31.10.2018 Проф. Гечев към управляващите: Излъгахте за дълговете на НЗОК. За такива лъжи се искат оставки . 8| 4022 |31.10.2018 Каракачанов иска извинения за уронения престижа на ДАБЧ . 1| 3704 |31.10.2018 САЩ оттегли искането за екстрадиция на Желяз Андреев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads