Реклама / Ads
66| 7336 |14.06.2020 НОВИНИ

Харалан Александров: Добрите актьори оцеляват в политиката. Такъв е Борисов

.
Харалан Александров
В политиката оцеляват тези, които са добри актьори. В това отношение добър пример е нашият премиер Борисов. Нищо чудно в следващите години да го видим в още едно-две превъплъщения.
 

Това каза пред bTV социалният антрополог Харалан Александров. Тезата му съвпада почти дума по дума с тази на Георги Харизанов, който бе гост в сутрешния съботно-неделен блок по същата телевизия.

 

ФрогНюз припомня, че само преди ден анализатори отбелязаха тишината, която витае около обичайните защитници на управляващите. Днес обаче в медийното пространство се появиха интервюта както с Тома Биков, така и вече гореспоменатите лица.

 

Всичко това се случва на фона на поредица от трусове в кабинета - скандалите с бизнесмена Васил Божков не спират да се множат с почти всеки изминал ден, а освен всичко се появяват и разкрития за скъпи имоти на името на премиерското пресаташе Севдалина Арнаудова и скандалното изказване на земеделския министър Десислава Танева, която призова представители на бранша да мълчат пред Европа за нередностите, за да не спрат финансовите потоци от фондове. За капак преди два дни се появи и скандален запис, в който според твърденията главна роля играе именно Борисов. Премиерът си служи с вулгарен език и използва обидни квалификации по адрес на председателя на НС Цвета Караянчева. Вчера индиректно Борисов отрече гласът от записа да е негов и намекна за имитация.


"Нашата приказка напоследък стана доста готическа, мрачна, всеки се опитва да изкара другия лош герой и да се представи като добър. Това е доста притеснително, защото насърчава регреса и хората доста по-трудно се ориентират. Метафората става централен конструкт за разбирането. Живеем в един все по-приказен свят, надявам се да се справим", коментира Харалан Александров.

 

"Приказките", за които говори препращат към комиксите, разпространени от Васил Божков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 10635 |13.06.2020 Иван Бакалов: Къде са харалани, харизани, биковци да ни обясняват, че сме късметлии? . 8| 5045 |14.04.2020 ”Форбс”: Най-добрите стратегии за борба с COVID-19 са дело на жените-лидери . 15| 5853 |02.02.2020 Харалан Александров: От принц Божков се превърна в бягащ престъпник . 4| 5925 |14.01.2020 Харалан Александров: В Галиче общността е травмирана, гето е

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads