Реклама / Ads
7| 4863 |29.01.2010 НОВИНИ

Хеликоптери вместо болници предлага здравният министър

.
И хеликоптери ще има, но още не сме готови за това, коментира Божидар Нанев в парламента идеята за реформата в здравеопазването и закриването на болници в страната.
 

Народният представител от БСП Михаил Михов обвини управляващите от ГЕРБ, че разглеждат пациентите като ходещи банкноти, като бройки и като преминал брой пациенти. По думите му в момента се провежда една политика, която разделя българите на две категории - такива, които ще има достъп на здравна помощ и такива, които с коли и каруци ще изминават по 30 - 40 км. Не намираме нужда да създадем допълнителни филиали за медицинска помощ във Видин, каза Божидар Нанев в отговор на въпрос относно закриването на болнични заведения в област Видин. Според него няма нужда от нови филиали, а от кадри защото те са дефицит.

Ще бъдат създадени спешни центове, в които ще бъдат привлечени всичко лекари от областта. По отношение на линейките, Божидар Нанев каза, че всеки спешен медицински екип ще има по две линейки. Относно закриването на болницата във Видин Михаил Миков посочи, че е закрита една болница, а заради налаганите репресивни критерии, едва ли ще издържи и болницата в Белоградчик. „Тази болница не е приемала пациенти. Тя не е извършвала дейност. Искате наново да направим болница, защото няма да има пациенти, които да търсят помощ там.", репликира от своя страна здравният министър. Според депутата от Коалиция за България Мая Манолова темата за реформата в здравеопазването предизвика напрежение в малките общини. „Имате ли идея по какъв начин ще компенсирате малките общини, които след 20 февруари няма да имат своите малки болници?, попита Манолова. Божидар Нанев заяви, че Министерството на здравеопазването не закрива болници, а създава ясни критерии за качествена болнична помощ. По думите му пациентите имат достатъчно заведения, където да получат качествено болнично лечение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5109 |29.01.2010 Станишев погна министър Караджова . 4| 6370 |27.01.2010 Ген. Стоян Тонев: България има нужда от 120 болници . 1| 4753 |27.01.2010 Правосъдният министър поправя НПК . 0| 4874 |26.01.2010 21 болници остават без договор с НЗОК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads