Реклама / Ads
0| 4094 |16.06.2022 НОВИНИ

Христо Грозев: Путин ръководи войната в ръчен режим, среща се с максимум трима души. Спрягат Мишустин за президент

.
Христо Грозев, Влаадимир Путин Източник: стопкадър, bTV
Самото поведение на Путин буди съмнение. Редките появи са по-лесно обясними с една много силна параноя и страх да не бъде извършено покушение срещу него. Според лица, близки до него, той се среща с максимум трима души в последните месеци. Ръководи войната в ръчен режим, но без да се среща с ръководещите операцията. Той се среща единствено с министъра на отбраната, както и с Валери Герасимов. С повече хора, дори със самия Дворников, който беше шеф на военната операция, не се е срещал.
 

Това обясни пред bTV разследващия журналист от международната група Bellingcat Христо Грозев. По думите му Путин не е съвсем уверен и в своите психологически качества към този момент.

 

„Има много слухове в последните дни за това, че Путин е изпаднал в кома. Опитахме се да намерим първоизточника на тези слухове и те не се потвърдиха. По-скоро това е психологическа операция на украинските служби, които имат право и се занимават с контрапропаганда. Това не означава, че Путин е в чудесно дългосрочно здраве. Сред елита в Москва се носят слухове, че той има дългосрочни здравословни проблеми. Тази неувереност в неговото здравословно състояние води до разколебаване в част от тези елити, включително на силовиците в поддържането им на военните действия. Но в този момент, през тази седмица, нямаме такива данни за сериозни проблеми с неговото здраве“, уточни още Грозев.

 

По думите му има сигнали, че Кремъл се готви за възможен приемник на Путин. „Едно от имената, което беше споменато, е Мишустин – премиерът на Русия. Интересното е, че той не е правил ярки изказвания по време на войната, което може би е една форма на съхраняване на неговата репутация, за да може да бъде поносим за Запада, ако случайно се наложи да стане ръководител на цяла Русия“, смята Грозев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 21519 |15.06.2022 Obozrevatel: Путин изпаднал в кома, Кремъл спешно разработва сценарий за предаване на властта . 0| 5891 |15.06.2022 Христо Иванов пред Фрог: ДБ се включва в консултациите за вот на недоверие, но няма да го подкрепи . 0| 3116 |15.06.2022 Шолц отказва напълно да национализира Gazprom Germania, за да не ”разсърди” Путин . 0| 2927 |15.06.2022 Христо Панчугов: Разказът за нулевия процент корупция очевидно няма да събере мнозинство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads