Реклама / Ads
22| 10111 |10.12.2015 НОВИНИ

Христо Иванов: Борисов ми каза, че ще се случат само неща, съгласувани с Цацаров

.
Христо Иванов
Вчера 200 депутати се отметнаха от подписите си под историческия компромис и отказаха отчетност на главния прокурор. Беше приет вариант главния прокурор ако желае, да каже какво мисли за времето. През цялото време с премиера имахме коректни отношение. Г-н Борисов винаги е бил ясен с мен, че ще се случат само неща, които са съгласувани с г-н Цацаров . Това беше условие, хвърли бомба министърът в оставка Христо Иванов по НТВ.
 

 Ако главният прокурор може да обърне парламента, то не задаваме въпроси, а отговори. Това беше видимо през цялото време. Ние се опитвахме да лавираме около него. Имахме компромис като 180 депутата се подписаха в началото. До последно трябваше да видим какво  ще се случи и да довършим опита, който направихме. Имаше поредица от събития  срещу мен  от момента, в който се появиха записите „Янева-Ченалова “. Когато настоях за проверка започна война срещу мен. Правителството  беше изправено през избор. Разговорите  са най-корупционния  сигнал. Сами можете да видите колко души взеха отношение по темата.  Ако ние ще участваме в замитане на скандали, не съм съгласен.

 

Когато имаш пропагандата  на цялата пеевска  империя, ти можеш да твърдиш каквото искаш. Сигурен съм, че Борисов балансира между политически и икономически интереси. Ченалова  беше уволнена по мое предложение. Има само един начин за разплитане на корупционните  мрежи и той е само когато човек отвътре започне да говори за това. Когато главният прокурор каже, че няма да бъде проверяван, това е огромен проблем. Венецианската комисия каза, че има проблем с овластената фигура на главния прокурор. Когато си останал насаме с такава власт, започваш да я употребяваш и то не в публичен интерес. Вносител на тестовете не съм аз, а тези 180 депутати, които се подписаха.

 

Решението не беше взето заради аргументи. То беше политическо решение. В пеевските  медии се пишат манипулации на кило. Излизат в един и същи ден с едни и същи заглавия, след това главният прокурор започва да повтаря същото. Решението ми за оставка беше индивидуално. Има една сериозна мрежа от обвързаности. Този възел не можа да се разплете вчера. Има високи нива на зависимост. Как иначе да си обясна какво стана с тези 180 подписа?!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4418 |10.12.2015 Цвета Карянчева: Христо Иванов трябваше да убеждава за своята кауза . 3| 4346 |10.12.2015 Протестите в подкрепа на Христо Иванов продължават и тази вечер . 7| 4626 |10.12.2015 Борисов играе мач, докато тече гласуването на промените в Конституцията . 11| 5082 |09.12.2015 Цачева: Борисов не е искал оставката на Иванов, радвал му се е

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads