Реклама / Ads
17| 5304 |01.07.2014 НОВИНИ

Янаки Стоилов: 21 души ще наблюдават изборите през октомври

.
Това, което стана през последните седмици, потвърждава, че е необходима ефективна и отговорна държава, не само когато има финансови сътресения или ни сполетят природни бедствия. Това каза зам.-председателят на БСП и народен представител от КБ Янаки Стоилов.
 

 

По думите му това трябва да бъде постоянна линия, която да внесе повече сигурност и справедливост в обществото и възможности да се реагира превантивно на всякакви ситуации в най-важните области на обществения живот.

 

Стоилов изрази и позицията на социалистите към действието на приетия, утвърден след ветото на президента Закон за МВР. „Законът влиза в сила и действа от днес, като ние не намираме никакви основания да бъде преустановявано това действие до началото на следващата година или до някаква друга дата”, каза още той. Стопилов добави, че в него са заложени изпълнените от БСП ангажименти по отношение на социалните права на полицаите и че законът трябва да действа в цялата си пълнота, която се отнася до структурите и функционирането на МВР, включително и допълнителните права, които се предвиждат за работещите там. „Това направихме преди време и в Закона за отбраната и въоръжените сили, като възстановихме тези социални права, които имаха военослужещите”, допълни Стоилов. Социалистът добави, че  в областта на сигурността и по отношение на армията и по отношение на МВР тези ангажименти са изпълнени и те трябва да бъдат практически прилагани.

 

„Искам да предоставя още една информация. В петък, деня на консултациите аз участвах в  заседанието на бюрото на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Един от въпросите, който беше решен там, е свързан с поканването на наблюдателна комисия за предстоящите предсрочни избори в България, решение е взето и 21 души ще наблюдават провеждането на изборите в началото на октомври”, завърши Янаки Стоилов. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5375 |20.06.2014 Я.Стоилов:Оставката ми е свързана с Възродителния процес . 33| 8072 |19.06.2014 Стоилов: БСП губи достойнството си . 33| 8629 |19.06.2014 Янаки Стоилов подава оставка . 10| 5088 |12.06.2014 Я.Стоилов: Да не би ГЕРБ да подкрепя правителството?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads