Реклама / Ads
18| 6426 |30.12.2014 НОВИНИ

Иде още сибирски студ

.
Днес на много места термометрите показват около минус 11°, минус 12°. В столицата живакът падна до около минус 10 градуса.
 

От северозапад ще продължи да идва студен въздух и ще остане доста студено. Максималните температури ще са от около минус 6° - минус 7° в северозападните райони до около минус 2° в южните. Вятърът в повечето места ще отслабне, единствено в източните райони ще остане по-ветровито. В крайните южни и източни райони ще има и слаби превалявания от сняг.

 

Над Черноморието ще е облачно и с прекъсвания ще превалява сняг. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималните температури ще са от минус 2° до 1°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето е 3-4 бала.

Над планините облачността ще е значителна, с превалявания от сняг главно в Родопите. Вятърът ще е умерен и силен и постепенно ще се ориентира от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 10°, на 2000 метра около минус 15°.

 

През следващите дни над страната ни ще продължи да се спуска сибирски студ. В последния ден от тази година сутрешните температури вече навсякъде ще са между минус 15° и минус 10°, а дневните ще са едва с около 5° повече от сутрешните. Като допълнение към студа ще бъде и доста ветровито.

В южните райони ще продължи да прехвърча сняг, но няма да натрупа още много. В новогодишната нощ температурите ще паднат до минус 18°, минус 19°.

 

На първи януари над югоизточните райони ще продължат да прехвърчат снежинки, докато над останалата част от страната облаците ще се разкъсат и доста ще намалеят.

В петък малко ще се затопли, но няма да е за дълго. В събота северозападният вятър отново ще се усили и с него ще дойде нова порция студ. Ще има и слаби превалявания от сняг.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6620 |11.10.2012 Тр. Трайков: Не в катарските пясъци, а в сибирските ледове е заровена оставката ми . 9| 5854 |25.01.2010 Сибирски студ; български хаос . 4| 6426 |05.01.2008 Вълчи студ последва сибирския сняг, минус 31,6 градуса в Севлиево, в Кнежа "само" - 27

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads