Реклама / Ads
9| 3039 |08.03.2023 НОВИНИ

Йенс Столтенберг прогнозира, че е възможно Бахмут да бъде завладян в следващите дни

.
Йенс Столтенберг Източник: БГНЕС
”НАТО не изключва евентуално падане на отбраната на Бахмут. И това може да се случи в следващите дни.” Това заяви генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг при пристигането си в Стокхолм за неформалната среща на министрите на отбраната, съобщава британският в-к ”Гардиън”. Столтенберг посочи, че Русия не бива да бъде подценява, а Украйна трябва да продължи да подкрепяна.
 

"Като се има предвид продължаването на военните действия в Бахмут, има възможност за падането му през следващите дни“, подчерта Столтенберг преди срещата на Съвета на външните министри на ЕС с министрите на отбраната. Генералният секретар на НАТО подчерта, че това няма непременно да се превърне в "повратна точка" във войната. Евентуалното превземане на града от силите на Москва обаче ще покаже, че Русия "не може да бъде подценявана“ и че Украйна трябва да бъде подкрепяна.

 

Столтенберг посочи, че Русия не бива да бъде подценява, а Украйна трябва да продължи да подкрепяна. Той добави: "Съюзниците от НАТО подкрепиха Украйна през последната година с военна, финансова и икономическа подкрепа на стойност около 150 млрд. евро“. 

 

Украйна продължава да защитава Бахмут. Въпреки трудната обстановка, главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни и командващият Източната група войски Александър Сирски на заседанието на Ставката на 6-ти март се изказаха за продължаване на защитата на града, съобщи по-рано РБК-Украйна. В сутрешните часове на деня основателят на частната военна компания (ЧВК) "Вагнер“ Евгени Пригожин тази сутрин, цялата територия на източния бряг на река Бахмутка в Бахмут вече е под контрола на руските части. 

 

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продължават активните си действия за запазване на комуникациите с Часов Яр и Константиновка, където в момента се оборудват нови позиции и се прехвърля жива сила, съобщи "Рибар“ в сводката си за военните действия в най-горещата точка от руско-украинската война към обяд на 8-ми март.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3063 |07.03.2023 Йенс Столтенберг: Историческа възможност за мир след преговорите между Сърбия и Косово . 10| 3365 |28.02.2023 Ива Митева като ”добра” орисница прогнозира, че при задаващата се конфигурация трудно може да има кабинет . 9| 3092 |23.02.2023 Столтенберг: Не можем да си позволим Путин да победи . 17| 3429 |19.02.2023 Генерал Ходжис прогнозира, че е възможно Украйна да си върне Крим до края на лятото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads