Реклама / Ads
4| 7382 |16.03.2023 НОВИНИ

Илиян Василев: Служебната министърка на финансите се опита да налее вода в мелницата на ГЕРБ

.
Източник: личен архив
Няма съмнение, че с откровено непрофесионалния си доклад вчера служебната министърка на финансите се опита да налее вода в мелницата на ГЕРБ и главния им лозунг ”За Стабилна България - отново”. Идеята е да се продаде страх и да се вкопчат избирателите в Спасителя.
 

Проблемът е в безотговорността - и борд ще пада, и дефиците ще растат и в Еврозона няма да влезем.


Нека стане ясно - този доклад без одобрение на Румен Радев няма как да стане. Ерго - това е част от разбирателството между него и Борисов през сватовника Кирил Добрев /или някой друг/.


Мога да допусна, че Радев държи "топла" връзката с Борисов за да го окуражи да не подкрепи редовно правителство в следващия кабинет. За да го остави фактор далеч над конституционните му правомощия, с още служебни правителства. Но основната цел на Радев е да се намеси грубо в полза на ГЕРБ за да бъдат първи, за да бъдат в по-силната преговорна позиция.


Росица Велкова изобщо няма качества да бъде министър на финансите, изобщо публично лице по финансите, което да прави и комуникира публична политика в тази област.


Добре, че БНБ реагира и то по-остро отколкото е нормално за него, за да я скастри - непрофесионално и безотговорно е отправено към Румен Радев и служебното правителство.


Не си правете илюзия - ГЕРБ продават страх, който да превърнат в паника, за да поискат българите Бойковата "стабилност". Истината е, че техният министър на финансите "на стабилността" е бламиран от световната финансова общност, за ролята му на приносител на корупционни пари на премиера от хазартен бос.


Единственото стабилно при Борисов са корупционните приходи.


Друг повтарящ се рефрен е, че тъй като ПП увеличи пенсиите имаме дестабилизиран бюджет. Истината е че не пенсиите,а изключенията за ДДС и идиотските помощи на калпак за енергийните сметки на регистриращи свръхпечалби предприятия са проблема.

 

Ама как Бойко да каже на неговите ресторантьори, че няма да имат повече привилегия?

 

Илиян Василиев, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5900 |15.03.2023 Асен Василев: Държавата не е пред фалит . 10| 3994 |07.03.2023 Илиян Василев: Владислав Горанов е най-слабото звено в ГЕРБ . 14| 3094 |06.03.2023 Атанас Атанасов: Ние сме държава на изтеклите мандати, държава на служебната власт . 11| 7706 |05.03.2023 Камен Донев за директора Василев: Тежка форма на измекярлък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads