Реклама / Ads
9| 4612 |27.01.2016 НОВИНИ

Има данни за безредици на предстоящия протест "Тук сме"

.
Протест под мотото Национална стачка "Тук сме" се организира в социалните мрежи. Проявата е насрочена за утре в 15.00 часа пред Народното събрание. В петицията, публикувана в интернет, се обяснява, че конкретни искания няма, а целта е свикване на Велико народно събрание и промяна на модела на управление.
 

МВР следи информациите за протеста, който се организира в социалните мрежи, каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова: Във Фейсбук се разпространяват призиви за протест, но още от вчера следим този процес, защото организирането му е свързано с групи или хора, които нямат ясно политическо представителство, а нашата цел е да не допуснем нарушаване на обществения ред без да ограничаваме, разбира се, правото на гражданите да изразят своята позиция.

 

Силите на реда са получили данни за оферти, отправени към членове на различни футболни агитки, които да предизвикат безредици на протеста, съобщи пред БНР директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен  комисар Христо Терзийски : При нас е постъпила информация за подготвяни провокации по време на така наречения "национален протест", като една част от информацията е потвърдена и от такива комуникации, които се виждат в социалните мрежи.

 

Имаме и постъпили данни за офертиране на членове на футболни агитки, принадлежащи към различни спортни клубове. Имаме информация, както за привърженици на столични клубове, така и за привърженици на клубове, които са в страната. Ние проверяваме абсолютно всички сигнали и следим възможността за ескалиране на напрежението.Терзийски беше категоричен, че няма да бъде допуснато напрежение пред Народното събрание - нито провокации спрямо сградата, нито спрямо охраняващите я:  Не можем да пренебрегнем нито едното, нито другото. Но когато такива хулигани са мотивирани да участват в протести, те търсят обикновено сблъсъка с полицията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5057 |04.01.2016 Публикуваха данните за бившите агенти на ДС в машинно-четим формат . 1| 9184 |03.12.2015 Служителка на МВР за делото „Червеи”: Някой незаконно е трил данни от системата . 1| 4944 |25.10.2015 Сривът на сайта на ЦИК продължава, бавят се данните за активността . 7| 4329 |14.10.2015 Проф. Начев: Използването на пръста е вид биометрични данни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads