Реклама / Ads
53| 8779 |29.06.2014 НОВИНИ

Инджова:Доган,Костов и Симеон- персона нон грата

.
Има трима, които трябва да напуснат страната.Като персони нон-грата ли ще бъде.Всички почетни председатели на партии-Ахмед Доган, Иван Костов и Симеон Важно е за сигурността на гражданите и честността на изборите. Трябва да се осигурят условия президентът да носи отговорност за изборите, а не политически сили със своите почетни председатели.Това каза в "На светло" бившият служебен премиер Ренета Инджова.
 

Притеснена съм, че върху темата "служебен кабинет" се упражняват всички политици. А той е последният пристан на държавната власт. Когато се казва президентска република, то служебният кабинет е точно това. Президентът е последният отговорник за фективността на изпълнителната власт, обясни Инджова.

Президентът да посочи лицето, което за негова сметка и неговата отговорност ще поведе страната.Споразуменията между партиите са личен институционален механизъм, оттук нататък президентът ще е отговорен за всичко.Два са вариантите.Може да направи добро решение. но може да се спусне по плоскостта да угоди на всички политически сили, което вече виждаме. И тогава ще дойде големият крах, каза Инджова.

Не може година и повече правителството да се ползва с авторитет като нелегитимно. Можеше да се потърси отвън съдействие. В държавата има пет институции, които могат да задават въпрос на по-горестоящи европейски органи.Всички биха могли да направят това- и президента, и парламента.Инджова констатира със съжаление, че това не е направено.


Няма да се намери аналог, с който да го сравним.Така бившият служебен премиер каза по адрес на кабинета на Пламен Орешарски Какво очаква той, да получи тендовагенит от договори, които като се отворят, никой няма да иска да управлява държавата. Какво подписва, никой не знае, допълни тя.

Много бързо го е подписал, така отговори Инджова за подписване на указа на президента за назначаване на Главния прокурор Цацаров. Нужно е взаимодействие на тези институции. За първи път ексцентричният г-н Татарчев прекрачи прага на МС, за да се съгласи да работят заедно по престъпността с министър председател и началник на следствието.Вчера е било добре, че са се срещнали за общо търсене на компютърните специалисти.

Медиите да не търсят сензации, на ход трябва да са институциите, които трябва да спасят страната, посъветва Инджова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6398 |14.03.2014 Проф.Хр. Иванов: Да се търси персонална отговорност за убития и ранените в Лясковец . 36| 5748 |01.09.2013 Я. Стоилов: Правителството се бави с персоналните промени . 5| 5109 |25.06.2013 Министерство на транспорта: Хаан не е препоръчал Киров персонално . 109| 5580 |24.04.2013 Сергей Станишев: Цветан Цветанов е персонално отговорен за подслушването

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads