Реклама / Ads
8| 11722 |09.03.2018 НОВИНИ

Р. Йорданов пред Фрог: Радев е като ненаучил урока си ученик, Борисов криволичи, нямат лидерско поведение

.
Росен Йорданов
Безумно беше поведението на президента Румен Радев по време на срещата си с руския патриарх Кирил, който като наш гост бе груб и нетактичен. Държавният глава се държа като ученик, който не си е научил урока. Изразява позиция, само когато мине време и някой му диктува текста отзад. Това каза пред Фрог нюз психологът Росен Йорданов.
 

Този човек за пореден път показва, че на момента никога не отговаря. Едно от най-важните неща за лидера е да покаже свободната си воля. Недопустимо е руския патриарх да ти държи такъв тон и ти да не се реагираш адекватно. Наложително беше наистина да се реагира на момента. Поведението на Румен Радев и премиера Бойко Борисов, че лидерството в България е началничество. То не е лидерство.

Стилът на министър-председателят също не е лидерски. Много различен е като поведение от президента. При Радев няма свободно, а продиктувано действие. Борисов обратното, той изразява мнения, след което започва да отстъпва, да криволичи. Това е проблем при него. Много погрешно е да се смята, че лидерите изразяват мнението на мнозинството. Да вземем за пример нашите национални лидери- хората, на които се възхищаваме. Те не са представяли мнението на мнозинството. Левски, Бенковски, Захари Стоянов, Христо Ботев-това са хора, които не са срещнали почти никаква подкрепа.

 

На въпроса дали Делян Пеевски е лидер, психологът Росен Йорданов каза: Даже не мога да кажа какъв е точно той. Неговите ходове са на човек, който действа от задкулисието. Дори не мога да кажа, че това е човек със свободна воля. Невъзможно е да забравя как е тръгнала кариерата на този наш одеозен съвременник. Тя тръгна от времето на майка му, от връзките с ДПС. Цялото ръководство на партията пък се оказа с агентурно минало. Този факт пък препраща към други центрове на власт и влияние.

 

Доскорошното разбиране беше, че мотивацията на хората се движи от фактора-морков и тояга. Сегашното схващане е, че те просто трябва да приемат работата си за хоби.

 

Какво още каза Росен Йорданов за лидерството у нас, можете да прочетете в понеделник в рубриката „Интервю”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5918 |09.03.2018 Др. Стойнев: Срам, Гинка Върбакова представлява държавата ни в Чехия . 1| 5119 |09.03.2018 Представят идеята за нощен градски транспорт в София . 2| 5449 |08.03.2018 Председателят на ЕЦБ разкритикува Тръмп заради търговските ограничения . 0| 5298 |08.03.2018 Н. Стайков: Независимостта - предизвикателство пред Комисията за противодействие на корупцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads