Реклама / Ads
0| 4066 |08.08.2016 НОВИНИ

Йотова: Бурята за номинациите е в медиите

.
Илияна Йотова
Бурята за президентските номинации е повече в медиите, отколкото в БСП, заяви по БНТ евродепутатът и член на Изпълнително бюро на БСП Илияна Йотова. В БСП има дискусии за президентските номинации и това е нормално.
 
Попитахме своите членове какъв трябва да бъде следващият президент на страната, как да се явим на тези избори, каза тя. Първоначално имало резерви и притеснения как ще мине това допитване, но то минало добре и членовете и симпатизантите казали, че БСП трябва да направи всичко възможно да получи една широка подкрепа в ляво и в ляво център за кандидат-президентска двойка. Оттук нататък започнаха номинациите в нашите собствени организации, каза тя и определи като нормално, че най-много номинации са получили хора от БСП.

Предстои заседание на НС на БСП – единственото място, където този спор е легитимен и тази дискусия е легитимна и където трябва да се вземе решението. Предстоят разговори с АБВ и Движение 21. Нищо оттогава насам не се е променило по отношение на тези преговори. БСП ще отиде на втори кръг от преговори с шест номинации, от АБВ ще представят своите две номинации и вероятно там от Движение 21 ще представят своите имена. По повод списъка от номинации от общинските организации на БСП за президент и вицепрезидент, в който има номинирани 18 кандидати, Йотова обясни, че не е видяла този списък. Решението, което е на Изпълнителното бюро и предложението, което ще направим пред нашите коалиционни партньори, е за първите шест души, каза Йотова и каза, че повечето са си направили самоотводи. Тя попита защо този, който е дал този списък на медиите, не е дал всички 80 имена.

Ген. Радев бил предложен за първи път от лидера на БСП Корнелия Нинова в една от софийските организации. В Брацигово и Велинград ген. Радев също получил номинации. БСП номинирала ген. Румен Радев в този момент, защото следващият президент трябвало да решава преди всичко въпроси свързани с националната сигурност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4664 |18.07.2016 Йотова: Митов да си напише оставката заради Нейнски . 7| 4405 |19.06.2016 И. Йотова: ЕК няма да възстанови средства по ПРСР . 0| 4180 |16.06.2016 Йотова: Отговорът, че са получени всички средства от ЕС, не е истина . 0| 4151 |15.06.2016 Йотова: Трафикантите използват децата мигранти като роби
Реклама / Ads