Реклама / Ads
1| 4263 |29.06.2019 НОВИНИ

Искат забрана на изпреварването в Кресненското дефиле

.
Инцидент на Кресненското дефиле Източник: БГНЕС
Разработваме интерактивна карта с информация за всички участъци с концентрация на пътно-транспортни произшествия в България, защото е важно хората да имат повече информация и да преминават с повишено внимание през тях.
 

Това каза председателят на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Малина Крумова по време на откриване на международна кръгла маса в София, съобщава БГНЕС.

 

„Съвместно с Агенция „Пътна инфраструктура“ направихме преглед на всички участъци с концентрация на ПТП. Обследвани са близо 80 пътни отсечки и в момента се подготвят препоръки за тяхното допълнително обезопасяване“, съобщи Малина Крумова. По думите ѝ следващата стъпка е да се набележат мерките – за промяна на организацията на движение и за обезопасяване на всички критични точки, характеризиращи се с концентрация на ПТП, както и да се създаде ефективен мониторинг на изпълнението им.

 

„Има мерки, които можем веднага да предприемем. Конкретен пример е Кресненското дефиле, където за последните 8 г. са станали 525 тежки инциденти, а основна причина са рискови изпреварвания. Затова ние сме дали конкретно предложение за организация на движението в този участък с пълна забрана на изпреварването в него“, обясни председателят на държавната агенция. Отсечката е с дължина от 16 км, стана ясно от нейното изказване. „Още по-важно е да направим цялостна категоризация на безопасността на пътищата, нещо по-което вече работим съвместно с АПИ и на базата на идентифицираните дефицити, да се изготви програма за повишаване на безопасността – превантивно преди да станат участъци с концентрация“, каза още Малина Крумова.

 

 В Международната кръгла маса участват експерти от водещи международни организации в областта на пътната безопасност, сред които на Конфедерация на пътните администрации в Европа (CEDR), Европейския съвет за безопасност на транспорта (ETSC), Белгийския съвет за пътна безопасност (VIAS Institute) и др. Основни теми в експертната част на събитието са: практиката на европейските пътни администрации за прилагане на инструменти за превенция и повишаване на безопасността на инфраструктурата; механизмите за подобряване на взаимодействието на човека с инфраструктурата; българският и чуждият опит при провеждането на инспекции по пътна безопасност. Обсъдени бяха и новите изисквания на Директива 2008/96 за повишаване на пътната безопасност, както и иновативни начини за финансиране на пътната инфраструктура.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5629 |29.06.2019 Калифорния въвежда забрана за дискриминацията за естествената коса . 0| 3928 |29.06.2019 След трагедията Котленци искат да се изгради дига на реката . 6| 3985 |27.06.2019 Ресторантьори искат вето на закона за шума . 4| 4351 |26.06.2019 Цветелин Кънчев и Алексанъдр Сиди искат пак да има трудови войски за ромите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads