Реклама / Ads
0| 5112 |24.06.2022 НОВИНИ

Искрен Митев, ПП: Днес е чудесен ден за македонска сватба – булката е Русия, а зестрата е в копейки

.
Искрен Митев Източник: БГНЕС
Днес е чудесен ден за македонска сватба - булката е Русия, а зестрата е в копейки. Това заяви народният представител Искрен Митев от „Продължаваме Промяната“ от парламентарната трибуна по време на дебата за българското вето срещу Република Северна Македония.
 

По думите му България никога не е имала по-добро предложение, в което ЕС ще защитава българката позиция.

 

„А когато говорим за дъно, за мен най -голямото дъно беше, когато „Възраждане“ и ДПС развяваха знамена заедно и си стискаха ръцете“, скочи той.

 

Повод за думите му бе изказване на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов, в което обяви, че Македония е българска.

 

„Престъпно е да се говори, че френското предложение е добра сделка. Хора, ние с Македония сделка не можем да правим. Когато сме правили сделки с тях, всеки път сме завършвали с национална катастрофа. Македония е България!“, заяви Костадинов и отсече, че става дума за натиск от външна страна.

 

„Очевидно е, че тава дума за чужд компромис, който събира несъбираемото иначе - партии, които вчера си гласуваха вот на недоверие сега се събират и гласуват заедно. Това е решение, което е под чужд натиск и той е виден. Целта е президентът Макрон да си реши негови вътрешни политически проблеми“, добави той.

 

Последва издигане на плакати с надпис „Македония е България“ в пленарната зала от страна депутатите от „Възраждане“. На балкона техни привърженици направиха същото, а председателстващият заседанието Атанас Атанасов ги предупреди да свалят плакатите, за да няма наказания.


.
Източник: БГНЕС

 

Костадинов отговори на Митев с ирония: „Да, ще има една хубава, европейска и либерална сватба!“

 

Припомняме, че това не е първата свада между Искрен Митев и Костадин Костадинов. Точно на 1 юни, Деня на детето, пред очите на ученици, дошли на посещение в Народното събрание, двамата стегнаха до лек физически сблъсък.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2894 |24.06.2022 Искрен Арабаджиев: Пенсионерите със сигурност ще получат увеличени пенсии през юли . 0| 5035 |24.06.2022 НС реши: България ще вдигне ветото за РСМ по условията на „френското предложение“ . 0| 2992 |24.06.2022 Премиерът Кирил Петков не очаква днес решение на НС за РСМ . 0| 19183 |23.06.2022 Петър Пунчев: Кирил Петков днес окончателно скъса синджира с президентството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads