Реклама / Ads
0| 3297 |28.04.2022 НОВИНИ

От Испания Радев отказа коментар по „злободневни български теми“, но не пропусна да нахока Петков

.
Румен Радев
Поредни словесни искри между президента Румен Радев и министър-председателя Кирил Петков. Въпреки че държавният глава отказа да коментира „злободневни български теми“, докато е на посещение в Испания, той определи асоциациите на войната с Украйна и Априлското въстание като „абсолютно далеч от реалността“.
 

По-рано днес по време на посещението си в Украйна премиерът Кирил Петков направи паралел между ситуацията с войната там и Априлското въстание.

 

„Изпълнителната власт трябва така да решат проблема с газа, че цената за българския потребител и индустрия да бъде най-ниска. Ще се търсят решения физически да получим газ от другаде. Цинично е в енергийно най-бедната държава в ЕС да кажат, че ще намерим друг начин и ще плащаме по-скъпо. Някои хора са на ръба и не могат да плащат по-скъпо“, коментира още Румен Радев.

 

„Именно тук Испания има голям интерес за коопериране в съвместно производство и излизане на пазари в трети страни“, каза още държавният глава. Според него възможностите за сътрудничество между двете държави са големи. Радев е убеден, че друг сектор, в който България и Испания могат да си сътрудничат, е туризмът.

 

Президентът не пожела да коментира и темата с позицията му за износ на българско оръжие за Украйна. „Очаквам дебатите в парламента и мотивите, нека видим официално решение“, подчерта той.

 

На въпрос дали правителството се справя, Радев каза: „Това ще го покажат хората, които все повече ги виждам на улицата. Трябва да се мисли повече за българите, които са в най-затруднено положение в тези кризи“.

 

А дали ще снеме доверието си от правителството, той заяви: „Мисля, че вчера бях достатъчно категоричен в някои свои оценки“.

 

Днес Радев се срещна с премиера Педро Санчес, като двамата са обсъдили теми от дневния ред на търговията, туризма, дневния ред на ЕС, както и войната в Украйна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3987 |27.04.2022 Асен Генов: Радев доказа, че е руски актив . 0| 26671 |27.04.2022 Ексшефът на „Кинтекс“: Нинова ме уволни след като отказах да плащаме на офшорка . 0| 4422 |27.04.2022 Близък до Нинова депутат разочарован: Това не е онзи Радев, за когото протестирах пред президентството . 0| 3410 |27.04.2022 Николай Слатински: Радев ще стигне до импийчмънт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads