Реклама / Ads
34| 5061 |28.08.2023 НОВИНИ

ISW: Не е ясно как руските сили бранят Крим. Ходът на войната в Южна Украйна тъне в неясноти

.
Никак не е ясно как ще протече следващият етап от войната в Южна Украйна. Причината - съставът на руските отбранителни позиции там и неяснотите около това как руските сили ги окомплектоват и оборудват тънат в мистерия.
 

ISW наскоро оцени, че липсата на наблюдавани неангажирани руски сили в района може да предполага, че последващата серия от руски отбранителни позиции може да е по-слабо защитена от позициите, които украинските сили вече са проникнали на север. Това обаче все още остава неясно. 


Съобщава се, че руските сили са извършили допълнителни странични прехвърляния в района на Роботине, където вече беше съобщено за напредък на украинските сили, а в района липсват достатъчно руски сили. От ISW посочиха, че това е и причината вероятно Москва да прегрупира войските си на запад, за да удържи настъплението. Прехвърляне в момента има от района на Кремина в Луганска област и също така се съобщава, че предислоцират неуточнени елементи от посоката на Херсон към района.


Руските сили отделиха значително количество материали, усилия и човешки ресурси, за да задържат поредицата от отбранителни позиции, които украинските сили пробиват в момента, и не е ясно дали руските сили ще запазят предимствата, които са имали, ако не могат да отделят същото количество ресурси и персонал за тези следващи нива на защита.


Въпреки това е много вероятно следващият руски отбранителен слой да представлява значително предизвикателство за украинското настъпление.


ISW съобщава за напредък на украинските сили в западната гранична зона между Донецк и Източно и Западно Запорожие. Говорителят на Таврийската група войски Олександър Щупун съобщи, че украинските сили напредват по направленията Новопрокопивка (13 км южно от Орихов), Мала Токмачка (9 км югоизточно от Орихов) и Очеретувате (25 км югоизточно от Орихов) в западната част на Запорожка област.


Щупун също така заяви, че украинските сили са напреднали край Урожайне (9 км южно от Велика Новосилка) и Роботине (10 км южно от Орихив) и са постигнали неуточнени успехи край Старомайорске (9 км южно от Велика Новосилка) в посока Бердянск (гранична зона между Западен Донецк и Източна Запорожка област) и на неуточнено място в посока Мелитопол (Западна Запорожка област).


Говорителят на Източната група сили на Украйна Иля Евлаш заяви, че украинските сили са продължили настъпателните операции в посока Бахмут.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5529 |27.08.2023 Помним ли концлагера „Белене“? Мястото на насилието днес е място за лов на елита . 46| 4702 |26.08.2023 ISW: Украинските сили напредват с контранастъплението в Запорожка област . 6| 4269 |25.08.2023 Разпитаха Божков в прокуратурата, не е ясно дали ще бъде поискан арест . 45| 6772 |25.08.2023 Украинските сили пробиха първата отбранителна линия на руснаците в Запорожка област

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads