Реклама / Ads
8| 3413 |05.08.2023 НОВИНИ

ISW: Руските блогъри уличават Кремъл в лъжи за атаките в Черно море

.
Руските военни блогъри отново обвиниха Министерството на отбраната, че лъже за ударите с военноморски дронове и призоваха руската армия да ескалира действията си в Черно море, посочват в анализа си от Института за изследване на войната.
 

Блогърите са недоволни, че подопечното на Сергей Шойгу ведомство е излъгало, че всички  украински дронове са били прихванати, вместо да признае, че ударите са повредили десантния кораб "Оленегорски Миньор". Нападението край Новоросийск стана вчера.


Руските блогъри твърдят, че руските сили трябва да прекъснат достъпа на Украйна до Черно море, за да предотвратят атаки на военноморски дронове от цивилни кораби. Медии посочват, че Русия трябва да създаде пълноценна система за мониторинг на Черно море, за да открива украински лодки, тъй като други тактики като нанасяне на удари върху украинската пристанищна инфраструктура не са предотвратили такива нападения. 


Руската страна извърши такива удари, след като напусна зърнената сделка, постигната с посредничеството на Турция и ООН. Киев обеща да отмъсти. Междувременно от ISW продължават да показват нежелание да се върнат към споразумението при липса на значителни отстъпки от Запада. Припомняме, че основният мотив Русия да се отдръпне от сделката бяха обвинения, че не са изпълнени исканията й за облекчаване износа на руско зърно и торове. 


Кремъл публикува съвместно изявление след срещата на Владимир Путин с африканските лидери в рамките на тяхната мирна инициатива. В документа се посочва, че африканските лидери призовават за конкретни стъпки за премахване на пречките пред износа на руско зърно и торове и освобождаването и доставката на 200 000 тона руски тор, заседнали в европейските пристанища, за африканските страни. Тези призиви предполагат, че африканските лидери подкрепят условията на Русия за съживяване на Черноморската инициатива за зърно.


Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен посочи, че Вашингтон ще направи "всичко необходимо", за да гарантира, че Русия може свободно да изнася храни на световния пазар, ако Москва желае да съживи Черноморската инициатива за зърно и позволи на Украйна за безопасен износ на зърно през Черно море. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори на изявлението на Блинкен, като заяви, че веднага щом Съединените щати изпълнят условията на Русия, "сделката незабавно ще бъде възобновена".


Някои руски милблогъри твърдят, че на руското МО липсва последователна информационна политика, което създава условия за обществено недоволство в руското информационно пространство след всеки руски военен провал.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2663 |02.08.2023 УКРИНФОРМ: Руските войски са подложили на обстрел пет населени места в Сумска област . 6| 2486 |02.08.2023 Експерти: Руските сили стоят зад много случаи на мъчения и сексуалното насилие в Украйна . 3| 2918 |02.08.2023 За последните 24 ч. на фронта в Украйна е имало над 40 преки сражения с руските окупационни сили . 10| 2817 |01.08.2023 Руските власти съобщиха за поредна атака с дронове над Москва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads