Реклама / Ads
11| 5049 |04.03.2020 НОВИНИ

Иван Гешев: Аз съм американски, а български ястреб!

.
Главният прокурор Иван Гешев заяви - всеки отделен случай, свързан с приватизационните процеси, ще бъде проверен. Държавното обвинение ще свърши работата си по дейставщия закон, но политиците трябва да свършат своята.
 

"Надявам се да направят всичко възможно, в рамките на своята компетентност - като част от законодателната власт, за да отвържат ръцете на прокуратурата, за да може да направи пълни, цялостни и компетентни разследвания, които да дадат на българските граждани справедливост", заяви пред БНР Гешев.

 

Държавният обвинител обясни, че до няколко дни се очаква първата порция информация от проверките на приватизационната сделка. Става дума за 100 структури и предприятия, сред които и водещите “Кремиковци” и “Бобов дол”.

 

Разследването на приватизационния процес ще върне в обществото чувството за справедливост, заяви Иван Гешев.

 

Той бе категоричен - радее за националния интерес и не е “американски ястреб”, както го определят.

 

“Аз съм български ястреб”, заяви Гешев.

 

Главният прокурор коментира и казуса “Къщата в Барселона”. По думите му по случая е била изискана информация от Испанските власти, но не може да каже какво се случва. Гешев заяви, че Борисов ще бъде разпитан, а това през изминалата седмица бе обявено от първите позиции на ГЕРБ като необходимост, с която се надяват да се разсеят редица съмнения и “манджата да спре да се претопля”.

 

По думите му определението "тримата големи", в което вече е включен и той, заедно с премиера и президента, не го ласкае, защото главният прокурор не е политик:

"Политиците определят своите действия на базата на това как ще ги преценят избирателите, те живеят с мисълта, че трябва да бъдат избрани. Аз имам 7-годишен мандат и трябва да свърша определена работа". Гешев заяви, че не е част от елита и номенклатурата, а е част от обикновените граждани.

 

"Нямам амбиции в сферата на политиката. Нямам афинитет към това да говоря едно, а да правя друго", категорично отговори Иван Гешев на въпрос дали след 7 години ще влезе в политиката.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4269 |28.02.2020 Иван Кокалов: НОИ няма да фалира, ако няма спекулации с карантините . 4| 7057 |27.02.2020 Депутатът Иван Иванов: Светът не започва с Бойко Борисов . 3| 7335 |27.02.2020 Десислава Иванчева: Още през 2017 г. питахме КОЙ иска терените на БАН в Младост . 57| 7915 |23.02.2020 Иван Костов: Смених министри, които бяха в доклада за корупция. Ханке не ме е хванал в крачка за приватизацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads