Реклама / Ads
1| 3225 |17.02.2022 НОВИНИ

Иван Иванов: Има основателни причини полицията да проверява бившия шеф на ”Паламара”

.
Един от приоритетите на Министерството на земеделието е да се проверяват ловните стопанства. Тече пълна ревизия за спазването на договорите. Няма да се толерира подобно поведение. За да влезе полицията или прокуратурата (в дома на бившия шеф на ловно стопанство “Паламара”, бел.ред.), значи има основателни причини за това. Това да е показателно за всички, които си мислят, че са стопани на държавната собственост.
 

Това заяви пред bTV земеделският министър Иван Иванов.

 

Повод за думите му е новината от днес, с която стана ясно, че властите проверяват къщата на бившия шеф на любимото ловно стопанство на Бойко Борисов - "Паламара" край Шумен. Според първоначалната информация са били претърсени три имота - в община Венец, в село Осеновец и в близката местност "Дъбрава". В първия са открити множество документи за собственост на имоти, 14 ловни пушки и пистолет.

 

"Най-честото нарушение, което откриваме по отношение на ловните стопанства, е неплащането на сумите, вписани в договорите. Така остава по-голяма тежест за държавата. Основание е при този случай шефовете на ловните стопанства да бъдат отстранени. Апелирам към гражданите да сигнализират, ако има феодали в ловните стопанства", посочи още Иванов.

 

Във вторник стана ясно, че се откриват нови 17 склада в Държавното горско стопанство, където дървесината ще се продава на цената на добиване без надценки. Това заяви министърът на икономиката на брифинг.

 

"В тях ще бъде продавана дървесина за местното население, за хората, които се нуждаят. С тази дървесина няма да се злоупотребява, няма да бъде изнасяна на свободния пазар. Общо ще бъдат отворени 56 склада. Цените ще бъдат тези, на които се продава от държавното горско стопанство“, обясни Иванов.

 
Тази мярка ще бъде за постоянно.

 

"Не ограничаваме продажбата на дървесина на фирми, а създаваме свобствени складове, от които битовите потребители може да се сдобива с дървесина, на цена, на която го продава държавното горско стопанство“, добави той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3719 |17.02.2022 Хр. Иванов: Прокурорите да престанат да се държат като лична гвардия на Гешев . 10| 3377 |16.02.2022 Иван Хиновски: Има неразбиране на изказването на министър-председателя относно АЕЦ ”Белене” . 20| 3270 |16.02.2022 Христо Иванов: Няма нова нишка в БарселонаГейт. Има същите факти и въпроси . 15| 3461 |16.02.2022 Иванов приема Путин като ”добре въоръжен терорист”, а Гаджев смята, че финансовият министър държи в джоба си Стефан Янев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads