Реклама / Ads
3| 4847 |25.10.2017 НОВИНИ

Иван Милов, легия ”Раковски”: Ако няма пари за самолети, да признаем, че ”царят е гол”

.
Иван Милов
В последните две десетилетия има тенденция за заиграване със състава на армията от политиците по една или друга тема. Дали е давано малко или много на българските летци историята ще каже. И не е много хубаво да се противопоставят трите вида въоръжени сили - СВ, ВВС и ВМС. Да, ВВС са най-скъпи. Във калашникът е самолетът. Положението не е розово и в СВ.
 
Трябва да се пристъпи и там към мотивирана програма за модернизация за запазване на човешкия и кадрови потенциал на българската армия. Така започна коментарът на председателя на легия "Раковски" Иван Милов пред БНР за думите на премиера , че за пилотите са давани милиони във връзка с  вчерашния отказ на летци от авиобаза Граф Игнатиево да участват в тренировъчни полети.

Намалявайки състава на въоръжените сили ще се отвори паричен ресурс за армията, това говореха политиците. Виждаме какво е положението - съставът е 35 000 , ново въоръжение  и техника няма, посочи той.

Милов коментира и заделените 100 млн. за заплати в армията. Ако коментираме цифрата 100 млн., звучи стряскащо за проблемите. Някои ще кажат - дават 100 млн. на военните, които нищо не правят и ще им вдигнат заплатите. Но от друг ъгъл тези сто милиона са една малка компенсация. Реално от 2009 г. не е вдигана заплатата на военнослужещи. Имаше опити с вдигане на порционните пари. Колегите от НАТО са се учудвали, как с много малко, сме показвали много добро ниво, каза още той.

Милов коментира и факта, че на обществото трябва да се каже ясно, че няма пари за изтребители. Ами това е нормалният подход, това е коректно. Да признаем, че царят е гол. Ако искаме да го облечем, трябва да отделим необходими финансов ресурс, посочи експертът.

Дали някой ги подкокоросва леитците? Подклаждане отвън нтяма, в никакъв случай. Тези момчета са от последните михикани, които стоят и стискат зъби. Те са изложили своите мотиви, защо не са били подготвени, поясни Милов.

Той коментира и думите на министър Ненчев, че това е бил "пуч". Има една народна поговорка за такива като Ненчев: Роденият да пълзи, не може да лети, категоричен бе шефът на легия "Раковски".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5331 |22.10.2017 Хр. Иванов: Да се борим за предсрочни избори, нужна е конфронтация с управлението на страха . 3| 4688 |20.10.2017 Готвят коалиция за разбиване на ”модела ГЕРБ” . 2| 4950 |20.10.2017 Сотир Цацаров поиска закриване на фондация, финансирала ДОСТ . 1| 4761 |19.10.2017 БСП иска оставките на Симеонов и Радев заради прикриване на нередности по граничната ограда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads