Реклама / Ads
13| 4864 |26.05.2009 НОВИНИ

Д. Иванов: Милувка или камшик ще усетим след изборите

.
Димитър Иванов, бивш шеф на Шести отдел в ДС
Един от архитектите на прехода е Андрей Луканов. Вторият с претенции за архитект е Иван Костов, който има известни способности и лидерски качества, но при него лидерството не се получи, каза Иванов. Бойко Борисов е поредното превъплъщение на българската национална енергия в определен исторически период, но какво представлява той ще се разбере когато навлезе във властта, каза ексшефът на Шесто.
 

Още са живи и са в активна възраст много от бившите служители на ДС и книгата ми е опит за нравствена подкрепа на определени хора от нашето общество, които са работили в полза на държаната. Освен това тя е и исторически преглед на всички периоди от работата на тази структура, обяви по БТВ бившият шеф на Шести отдел в ДС Димитър Иванов по повод книгата си, описваща „Кой кой е в ДС”. Тя е и опит за анализ и съпоставка на трите периода в работата на ДС – монархически, социалистически и демократичен, изясни той.

ДС не е автор на възродителния процес, категоричен беше той. Избухването му в края на 1984–та години изненада почти всички, дори и ръководството на ДС. Две важни фигури в службата, двама генерали, познаващи най–добре проблемите на турското малцинство у нас, бяха против възродителния процес. Основната грешка в него беше насилственият характер, заложен по условие. Днес обаче съвременното поколение, вкл. и електоратът на ДПС, вече е далеч от тази тема, категоричен беше Иванов.

Съюзът БСП – ДПС не изглежда толкова скандален, отчете Иванов и каза, че скандален бил Иван Костов, чиято следваща стъпка щяла да е сливане на двете партии от коалицията под негов контрол.

Събитията в някогашния Съветски съюз, изчерпването на идеите, умората на Т. Живков, издигането на млади кадри, които се оказаха ерзац, доведоха до рухването на режима през 1989 г. Сега се наблюдава същият процес, добави още той. Един от архитектите на прехода е Андрей Луканов, който обаче беше лош практик. Вторият с претенции за архитект е Иван Костов, който има известни способности и лидерски качества, но при него лидерството не се получи, каза Иванов. Бойко Борисов е поредното превъплъщение на българската национална енергия в определен исторически период, но какво представлява той ще се разбере когато навлезе във властта, продължи Д. Иванов. И тогава ще се усети дали ще получим милувка или удар с камшик.

Монтерей е един кръг приятелски
, и не толкова приятелски, който в обедните жеги си стои на сянка, дефинира Иванов.
ДС беше в демократичен нокаут при създаването на първите емблематични групиравки у нас, и в началото може да е имало някаква симпатия от страна на ДС към „нашите момчета”, но има морален статус, който не се прекрачва лесно, обясни още Иванов.

ДАНС даде нов импулс на вътрешната сигурност с някои свои реализации, въпросът е да докога ще продължи положителната й роля, заключи бившият шеф на Шесто.
Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4995 |26.05.2009 Бойко кани 7 за министри . 3| 6832 |25.05.2009 Израелското посолство гневно заради ул. „Богдан Филов” . 0| 9162 |25.05.2009 КАТ пусна нови кодове за актове и фишове . 14| 4859 |25.05.2009 ГЕРБ печели евровота?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads