Реклама / Ads
12| 9496 |31.05.2020 НОВИНИ

Иво Недялков: Схеми съм виждал и на кръчмарски салфетки. Така беше и с ”Химко-Враца”

.
Иво Недялков Източник: БГНЕС
Андрей Луканов е казвал репликата „Господа, назначавам ви за милионери“ и на други срещи. След това изречението беше извадено от контекста. Тогава решение се сведе едно решение на Политбюро, като се промени икономическия ред в страната. Това каза бизнесменът Иво Недялков по БТВ.
 

На въпросната среща присъстваха партиен и стопански актив. Имена не искам да споменавам, защото те тръгнаха да отричат. Излиза, че едва ли не аз раздухвам този случай. 17 млн . лева съм теглил креди и не  съм се отчитал на никого. Никаква гаранция не съм давал. Преведоха ми ги от банката. Кредитът беше левов, но връщаш 1/10-та. Всички далавери са заченати от политиците. Винаги си оставят законови вратички, откъдето да се промушат.

 

Списъкът, ако е някакво проучване на богатството, това е малка част, която те са притежавали. Сумите са били много повече, от това, което пише вътре. Вероятно е правена рекапитулация на кого може да се разчита. Продължително време е работено но този списък, може би две години. Обикновено такива списъци се правят при финансова схема кой с колко ще участва. Схеми съм виждал и на кръчмарски салфетки. Така нашия  „Химко- Враца“ беше разпределен на салфетка. Ясно е докъде стигнаха нещата-предприятието го няма. Имаше предприятия, които бяха набелязани да бъдат приватизирани с цел да бъдат ликвидирани.

 

Сега на арестуваните ще им скъсат нервите. Дано да да има годни доказателства, да не дават хората една трета от живота си, за да доказват, че са невинни. Прокуратурата трябва да се насочат към добре доказани обвинения. По отношение на приватизацията трябва да се пристъпи по друг начин. Няма как да върнем давността назад. Трябва да има пълно разсекретяване и да се изведат всички данни от този период, за да се види кой с кого и какво е направил.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7780 |27.05.2020 Проф. Асена Стоименова: Все още не съм виждала доказателствата срещу мен . 1| 4087 |27.11.2019 Парламентът ще разгледа промени, касаещи трансграничните данъчни схеми . 7| 5828 |30.08.2019 Проверяват депутат на ГЕРБ от Банско за схеми с фирми свързвани с кмета на града . 28| 25569 |28.06.2019 Общинар от Варна към майка на дете с увреждане: Виждала ли си се в огледалото, не знам кой ще те вземе

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads