Реклама / Ads
3| 3912 |04.04.2021 НОВИНИ

Изборите в Лом от първо лице: Тошко Лихваря събира данни и попълва бюлетини

.
Елисавета Белобрадова, едната половина на дуото от ”Майко Мила” е пазител на вота в една от изборните секции в Лом. Потресаващ е обаче разказът й, а подобни сюжети не се изключват и за други, по-малки населени места. Историята е с главен герой Тошко Лихваря, застъпник на коалицията ГЕРБ/СДС, който събира и попълва личните данни на избиратели в квартал Хумата, а след това ги пуска бюлетини в урната. Председателят на РИК и полицията бездействат...
 

"Здравейте от изборния процес в Лом. Нещата вече са на ниво, в което член на комисията на име Тодор (председателят на комисията твърди, че не знае останалите му имена), едър мъж в анцуг, е залепил нос в носа ми и ми крещи “ПРЕДИЗВИКАЙ МЕ, АРЕ МААА, ПРЕДИЗВИКАЙ МЕ”.


Всички гледат. Полицаят, който охранява секцията, комисията и група граждани.
Намираме се в квартал Хумата, секцията е в бивше магазинче за хранителни стоки и благодарение на великолепната ми натура, чара и кресливия ми глас, всички тук вече ме обожават и биха ме удавили в капка вода.


Председателят не ще сигналите ми, на полицая не му пука, друг член на комисията вече ми снима лицето, не знам защо, и добре, че си нося бисквити, че надали и филия хляб ше ми дадат, ако ми пристърже".

 

 

"В Лом, 33-а секция избирателният процес се ръководи изцяло от застъпника на ГЕРБ- СДС с китния прякор Тошко Лихваря. Той борави с личните документи на избирателите, диктува данни на член на комисията и пуска бюлетини вместо избирателите в урната.


Той ме заплаши, крещя и се държа агресивно пред полицая, който трябва да опазва реда.
Председателката на комисията отказваше да ми каже както името, така и качеството на лицето, докато не дойде друга полиция и разбрах името и занятието му. После дойде трета полиция. Писахме дълги протоколи с обяснения, които продължават.


Очаквам обаждане от РИК и съм в процес по пускане на официална жалба към ЦИК.
Гладна съм, това е най-големият проблем, а се очертава дълъг ден и дълга вечер. Липсата на месо с хляб ме прави вяла и отпусната.


Изборната надпревара в тази част на България е смехотворна история. Идете да гласувате.


ПП. Благодаря на всички, които ми донесоха кебапчета, пица, шоколад, плодове. Вие сте супер".

 

"Лом, секция 33.


Два часа след като сме уведомили РИК, идвали са два пъти полицаи и екип на БТВ, изборният процес продължава да се ръководи от застъпника на ГЕРБ-СДС, Тошко Лихваря. Очевидно РИК не са инструктирали председателката на комисията.
Очакваме екипа на РИК да пристигне, за да “въздаде справедливост”


В малкото време, докато Тошко Лихваря го нямаше, възрастен господин с шапка на Гучи и бастун попълни грешно бюлетината си, това беше обследвано от комисията, скараха му се, той се изнерви, накъса бюлетината на парчета, хвърли я пред вратата и обяви, че няма да гласува. Защото никой не обяснява реално на хората как да гласуват.


Междувременно дойде голям черен джип и Тошко Лихваря и председателката на комисията излязоха да се обясняват на хората вътре.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3169 |04.04.2021 От първо лице: От няколко дни във „Факултета“ се въртят парички . 13| 3228 |04.04.2021 „Галъп“: 12,5% e активността в изборите към 11 часа . 10| 3633 |03.04.2021 Иван Кръстев: Най-важно е изборите да бъдат проведени така, че всички да ги приемат за легитимни . 12| 3426 |03.04.2021 Пийте умерено днес, за да ви е трезва главата утре! Кои общини забраниха алкохола заради изборите?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads