Реклама / Ads
16| 6082 |12.12.2013 НОВИНИ

Измама с номинация на Сл. Бинев за наградата "Сахаров"

.
Слави Бинев е щастлив от номинацията, радва се и Валери Симеонов
Слави Бинев бил номиниран за наградата "Сахаров", която се дава за свобода на мисълта и се връчва всяка година от Европейския парламент. Тази "новина" бе разпростраена от пресслужбата на ГОРД.
 
Споменава се също, че такъв слух обикалял Европейския парламент  и правел българския евродепутат Слави Бинев възможна номинация за нея. Разбира се, има и коментар на самия Бинев в Страсбург.

Разбира се, става дума за нескопосан ПР, който обаче прекрачва прага на информационната нормалност.

Церемонията по връчвае на тазгодишните награди "Сахаров" бе на 20 ноември 2013 г. Наградата е връчена на младата пакистанска правозащитничка Малала Юсуфзай, станала световен символ на борбата срещу религиозния екстремизъм. Под бурни аплодисменти председателят на парламента Мартин Шулц връчи на 16-годишното момиче наградата и заяви, че Малала е дала надежда на милиони хора.

"Отправих призив към страните в Европа да се притекат на помощ на Азия, на моята страна Пакистан в областта на образованието и развитието", заяви в отговор девойката.

"Тази награда е стимул за моята борба" в подкрепа на правото на образование за всички и за защита на детето, допълни тя в присъствието на двайсетина бивши лауреати на същата награда.

За първи път групите на ЕНП, либералите и социалистите излязоха с обща кандидатура, подкрепена и от консерваторите – именно на Малала.

Малала е на 11 години, когато започва борбата си за правото на жените да получават образование в регион, където талибанският режим забранява на момичетата да ходят на училище, като пише в блог под псевдоним. През 2012 г. тя е простреляна в главата от талибански стрелец зараи позицията й и нарастващата ѝ популярност, но оцелява. Дни след покушението Малала се превърна в международна емблема и множество световни лидери се ангажираха да подкрепят кампанията ѝ за образование за момичетата.

Номинациите за слеващата година въобще не са започвали, нито има такава процедура. Замесването на името на Бинев в подобна тема е спекулация и манипулация, коментираха български евродепутати. Според тях това е негова идея, за да се шуми около името му.

 

Ето и съобщението, изпратено от пресофиса на Слави Бинев до медиите. Всички прилики с действителни лица, покосени от нарцисизъм, са верни...

 

Бинев ще бъде следващата номинация за наградата Сахаров

 

„Как е възможно човек, който представлява страна-членка на ЕС да бъде номиниран за наградата "Сахаров", която както всички знаем се дава на деятели и защитници на фундаменталните човешки права?! – заяви Слави Бинев в ЕП в Страсбург по повод слуха за номинацията, който се носи в европейската институция по негов адрес. Наградата "Сахаров" за свобода на мисълта се връчва всяка година от Европейския парламент. Наградата е учредена през 1988 г. и удостоява личности или организации, които посвещават усилията си на борбата за защита на правата на човека и основните свободи. Идеята наградата да бъде дадена на българския евродепутат е чиста подигравка със ситуацията, в която се намира България, един ироничен пример, който да покаже неспазването на свободите в България. „Това звучи като шега – допълни Бинев -  но повярвайте ми именно тази шега направи групата на евроскептиците по-силна. Хората може би си мислят, че това е само слух, но повярвайте ми това е диагноза.”

         В контекста на темата, Бинев заяви, че за наградата Сахаров достоен претендент е председателят на съюза, формиран около НФСБ - Валери Симеонов, защото се е борил и продължава да се бори за всички свободи  и права на българите.

         Сесията в Страсбург съвпадна и с рождения ден на Бинев на 10 декември - международния ден на правата на човека, когато отбелязваме значимостта на принципите на човешкото достойнство, свободата, равенството и братството, посочени в един от най-важните документи на ООН. На въпрос от журналист за съвпадението относно рождената му дата и най-големия празник, посветен на борбата за свобода и човешки права Бинев отговори: „Мисля, че майка ми е единственият човек, който би могъл да отговори на този въпрос. Много пъти съм казвал, че аз не съм политик, а просто борец за свобода. Именно поради тази причина смятам, че между двете събития определено има връзка. Това е моят ден!  Но този ден не е само мой, а и на съюза около НФСБ заради усилията, които полагаме в борбата за свобода. Бих могъл да кажа, че това е и денят на ЕСД, визирайки по-глобално целият ЕС, защото ние изповядваме едни и същи ценности "Европа на свободата и демокрацията". Такава е и моята борба.

 

Одиозното съобщение завършва с апела: "Моля за съдействия относно популяризирането на информацията".

 

Човек и без да е учил медицина, разбира за какво става дума. Всеки има право да се обича, величае и самоизтъква, дори в такива пропорции. Има право да се подмазва, в случая на Валери Симеонов, колкото му позволяват съвестта и възпитанието. Важна е реакцията на обществото. Веднъж то вече я изрази като даде "грандиозните" 0,46% доверие за ГОРД на последните избори. Това са фактите, колкото и да са болезнени.

 

Всъщност Слави Бинев не е рабрал правилно. Може би е номиниран за Нобелова награда за постижения в областта на медицината. Макар, че там редът за номиниране е още по-сложен, но вероятно за него Нобеловият комиет е готов на всякакви отстъпки... В София обаче се носи друг слух, че евродепутатът е номиниран за наградата "Сребърен клоун", която се дава в Монако за постижения на цирковия манеж... Майтап, цирковите актьори да не скачат.

 

Пиарите на Бинев вероятно го убеждават, ако въобще ги слуша, че лоша реклама няма. Не е вярно. Има. Свободните съчинения, гарнирани с вторичен нарцисизъм (патологичен, според Фройд), е лоша реклама. Дори в България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6564 |06.11.2013 Изпратиха зад решетките съдия Атанас Вълков за документна измама . 35| 5041 |18.10.2013 Манолова към Караянчева: Яд ви е, че не успяхте с изборната си измама . 18| 5647 |14.10.2013 Сл. Бинев: Рекламен агент на кабинета Орешарски е Борисов . 3| 5865 |26.07.2013 Съдят пак Любомир Павлов за измама

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads