Реклама / Ads
4| 5994 |04.04.2011 НОВИНИ

„Изплува” още един свидетел срещу Златко Баретата

.
Златомир Иванов - Златко Баретата
Анонимен свидетел описва в показанията си схема за разпространение на наркотици във Варна, свързана със Златомир Иванов- Златко Баретата. Той свидетелства по делото срещу Баретата заедно с още 20 души за наркоразпространение. На днешното заседание бяха разпитани четирима свидетели.
 

Анонимният свидетел, разпитан на 23 март тази година, казва за себе си, че е бил охранител на варненците Иван Славков и Веселин Жеков. Двамата се занимавали с проституция в морската столица, имали връзки и с канали в чужбина. През 2003 г. те предупредили хората си за важна среща с лица, които не са част от „фирмата", както се наричала организацията, занимаваща се с проституция.

На срещата дошъл Златко Баретата заедно с 30 души охрана. Сред неговите хора били Тони Мамата, Антон Милтенов и Демби, става ясно от показанията. Баретата предложил на Славков и Жеков да вземат бизнеса с наркотици във Варна и да му дават процент от печалбата, а той да им дава кокаин на по-ниска цена. Част от договорката била дрогата да стига и до чужбина.

Плащането ставало на първо число на месеца. Парите на Баретата прибирал Тони Мамата, казва в показанията си анонимният свидетел, който виждал как се предават суми от по 32 000 лв. на месец.

Охранителят разказва още как през 2004 г. Баретата отново отишъл във Варна. След срещата Жеков и Славков, които тогава действали отделно, поели бизнеса с наркотици в града под ръководството на Баретата. Стигнало се до ново разпределение на пари, при което Баретата прибирал още по 10 000 лв. на месец за хероин.

Връзката между Баретата в София и хората на Жеков и Славков ставала чрез специален телефон, от които се пращали единствено смс-и с кодирани думи за видовете дрога, които трябвало да бъдат доставени. След това Тони Мамата определял мястото за среща и плащане.

Жеков и Славков отговаряли и за кражбите на коли, които използвали като средство за разплащане с хората на Баретата.Свидетелят намесва и имената на Алексей Петров и Маргините. От показанията му става ясно, че с първия има добри отношения, а двамата братя контролират разпространените на наркотици в част от София, а Баретата - в друга. Спомената е и групировката ТИМ, които през 1996 г. загубили битката с Жеков и Славков за бизнеса с проституция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5278 |03.04.2011 14 години дела срещу убиеца от Гео Милев . 5| 4873 |03.04.2011 Варненци на пешеходен протест срещу цените . 6| 5702 |30.03.2011 Браншовици скочиха срещу хаоса с лекарствата . 51| 6203 |30.03.2011 МВР и МО в комбина срещу постановление на Дянков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads