Реклама / Ads
16| 3310 |30.06.2021 НОВИНИ

Изпращат черната кутия от разбилия се МиГ-29 в Русия

.
Източник: БГНЕС
Имаме отговор от ”РСК МиГ” и единственото, което искат, е черната кутия на катастрофиралия МиГ-29 да бъде занесена на място при тях. Това каза в Карлово министърът на отбраната Георги Панайотов. Там той присъства на тържествена церемония по разформироването на контингента ни взел участие в операциите на НАТО в Афганистан.
 

Министър Панайотов подчерта, че устройството за регистрация на данни, познато като черната кутия, най-вероятно с трима души - от военна полиция, военна прокуратура и ВВС, ще замине при първа възможност, когато се уредят формалностите, за Русия и ще се чака резултат от там.

 

След поклонението пред тленните останки на подполковник Валентин Терзиев, разформировахме и последния контингент от БА, завърнал се от Афганистан, всички са живи и здрави и това мен ме прави щастлив, каза още министърът. Прави ме горд, че те са изпълнили успешно мисията си, добави той. Министърът подчерта, че през всичките 19 години на мисията България не е дала нито една жертва. Тъжно е, че загубихме подполковник Терзиев, уроците са научени и това, което трябва и можем да направим е да не допускаме подобни инциденти в бъдеще, добави Панайотов. Това, по думите му изисква много работа, много внимание и модернизация на цялата армия, включително и на ВВС, изисква нашите офицери, сержанти и войници да разполагат с най-модерната и най-сигурна техника.

 

На въпрос какво биха направили, за да нямат военните пилоти по 12 часа нальот за половин година, министърът изрази отново съболезнования за майор Терзиев, посмъртно произведен в звание подполковник и награден с почетен знак "Свети Георги" първа степен. Военният министър каза, че графиките за полетите на авиобазата са тръгнали нагоре и ако не се беше случило нещастието с подполковник Терзиев, през 2021 г. неговият нальот е щял да бъде около 80 часа.

 

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов допълни, че към момента са спрени полетите само на изтребителната авиация и се очаква полетите да бъдат възстановено до две седмици.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3125 |25.06.2021 Тежки деформации спъват разчитането на черната кутия на МиГ-29 . 11| 4086 |25.06.2021 Експертът полк. Недялков за черната кутия: Може да се чуят последните думи на майор Терзиев . 3| 3219 |24.06.2021 Икономистът Дацов за пандемията: Нищо не се е променило от времето на Черната чума . 14| 6560 |24.06.2021 Първо във Фрог: Черната кутия на разбилия се МиГ-29 е намерена преди няколко дни?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads