Реклама / Ads
0| 21747 |07.04.2022 НОВИНИ

Израелски бизнесмен: Ген. Суровикин командва руската армия в Украйна. Шойгу не умее нищо

.
Сергей Суровикин, Владимир Путин
От няколко източника е ясно, че главнокомандващ е Владимир Путин, а му помага генерал Сергей Суровикин – главнокомандващ на военно-космическите сили на Руската федерация. Това заяви израелският бизнесмен и анализатор Леонид Невзлин в интервю пред известната руска журналистка и писателка Юлия Латинина в YouTube канала „Латинина ТV”.
 

„Той е бил вписан в санкционните списъци на Европейския съюз. Същият е добре известно лице за западните разузнавания. По информация от доброволни източници от Русия се разбира, че това е много специален човек. Много жесток, идеологизиран, настроен имперски. Той иска да възстанови баланса, когато САЩ и Русия са в студено или горещо противостояние, а Русия е велика империя. Аз не знам откъде в главите им се вземат тези неща, но явно е от разпадането на Съветския съюз и загубата в Студената война. Според много източници този човек е изпълнител и идеолог на случващия се тип война на територията на Украйна. Формално той отговаря за обстрелите, но всъщност ръководи операцията“, обясни той.

 

Анализаторът припомня, че през август 1991 г. Сергей Суровикин в звание капитан е командвал мотострелкови батальон.

 

„Това е същият този батальон, който по заповед на Комитета за извънредно положение е бил разположен в Москва. Именно тези хора по заповед на същият този командир са разстреляли двама човека от протестиращите, а един е прегазен. Всичко това лежи на съвестта на Суровикин, който по-късно е арестуван, но доколкото е изпълнявал заповед е избегнал углавно наказание. И такъв човек е достигнал до това ниво да стои до Путин и да си играе на „Можем да победим”, втора велика отечествена война, денацификация и демилитаризация на Украйна“, добави той.

 

„По-нататък този „прекрасен“ човек има добра кариера - участва във Втората чеченска война, където отново е редом с Путин на ниво командване. Участва в Грузинската война от 2008 г., а през 2014 г. лично участва в това, което доведе до образуването на Донецката и Луганската републики. При това той прави тези неща с явно удоволствие. Той още е бил командир на руските сили в Сирия. Тоест, това е прекрасен човек, изумителен касапин, който е отговорен за бомбардировките и убийствата“, обясни Леонид Невзлин.

 

Що се отнася до руския министър на отбраната Сергей Шойгу израелският бизнесмен коментира: „Нищо не умее да разработва, освен кражби от финансиране и да показва строго лице“.

 

„Що се отнася до Герасимов, сигурно не съм прав, но той изглежда достатъчно дебилно. Мисля, че тяхната роля не е голяма, въпреки че длъжностите им са първа и втора в армията. Мисля, че тази информация вече е известна. Той беше изпратен да инспектира ядрените арсенали – състояние, готовност, което на запад се прие като заплаха. След това той изчезна и според сведенията на достатъчно надеждни източници, той пътуваше и издирваше боеприпаси – основно ракети за генерал Суровикин. Защото те привършват, а руските заводи не могат да ги произвеждат, тъй като и там са излъгали Путин и 70-80% от детайлите са вносни. Трябвало е да се търсят съвместими ракети и доколкото знам, той се е договорил с корейците, а също така и за създаване на база в Корея. Така че за известно време те имат ракети, които им е предоставила Северна Корея и сигурно те са съвместими“, коментира още Невзлин.

 

На въпрос дали Путин разбира каква е обстановката на фронта и адекватно ли му докладват обстановката, той смята, че от определен момент руският президент вече не иска да получава различни мнения и лоша информация.

 

„Според надеждни сведения от администрацията, вече не се провеждат никакви военно-политически и стратегически съвещания или експертни съвети. Той не е заинтересован от тях. Такива съвети не се провеждат и в министерства и други ведомства, защото щом те не са необходими на първия ръководител, за какво са им на останалите. Путин получава това, което иска да получи“, каза още той.

 

„Путин никога не е бил идиот и на нивото си на оперативен работник от Комитета за държавна сигурност се е интересувал и е разбирал случващото се. Но това беше предишния Путин, а преди около година при него започнаха принципни промени и сега положението е критично. Между другото, този скок на деградацията говори, че не му остава много на този пост. Така че Путин не иска и видимо не получава лоша информация. Той разбира, че на него му трябва да победи, че на 9 май трябва да проведе Парад на победата на главната киевска улица Крешчатик, довеждайки там ветераните. Едновременно с парада в Москва“, смята израелецът.

 

Във връзка със здравословното състояние на руския президент, той коментира: „Общото професионално впечатление е такова, че това което преди приемахме за ефект от ботокс, всъщност е продължително действие на стероиди. Това обяснява много. Стероидите са хормонални препарати, които се приемат в различни случаи – в онкологията, при автоимунни заболявания и др. Според мнението на лекари, Владимир Владимирович дълго време се намира под въздействието на стероиди и това може да е свързано с естеството на неговото заболяване. Това може да бъде онкология и стероидите да се използват за предотвратяване на рецидив. При такова дълго използване на стероиди възникват различни физиологични усложнения. Еднозначно, при въздействие на стероиди човек изпада в състояние на агресия. Той е безумно раздразнителен, трудно се сдържа и трябва да бъде в бункер, защото имунитетът му е нулев. Тоест, всяко бактериално или вирусно заболяване може бързо да доведе до печални последствия. Образно казано, не трябва да си порязваш ръката, за де не умреш от заразяване на кръвта и т. н. При тази версия животът в бункер става разбираем. Освен лекарствено действие стероидите имат и странични ефекти. Много е трудно да се регулира хормоналния статус и основното последствие за мъжете е импотенция, защото се потиска производството на тестостерон. Това добавя още негативи в усещанията на човека. И въобще дългото приемане на стероиди води до депресия, тревожност, понякога с панически атаки, раздражение и дива ярост, когато стискаш юмруци и искаш да унищожиш всички. Това мога да кажа на базата на моята информация и е добре по този въпрос да се изкаже някой професионалист. Ако се получат още данни ще може да се направи анализ и прогноза“.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5215 |29.03.2022 Бизнесмен: Путин няма да напусне Украйна в близките шест месеца . 0| 31794 |11.03.2022 Израелски медии: Руски топ разузнавачи за Украйна, генерали, са арестувани по заповед на Путин . 25| 32052 |28.09.2021 Бизнесмен: При 7-8 пъти по-ниска производителност от италианската българинът получава повече . 6| 4732 |19.07.2021 Сноудън: Шпионският скандал с израелския софтуер е събитието на годината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads