Реклама / Ads
7| 4710 |23.01.2010 НОВИНИ

Изтичането на информация е сериозен проблем в МВР

.
Цветан Цветанов решава проблема с изтичане на информация в МВР Източник: Вяра Йовева
В МВР има един сериозен проблем - изтичането на информация. Ние предприехме затваряне на екипите, за да се реши този проблем.
 

“През последните месеци създадохме условия за съвместна работа между МВР и Прокуратурата”, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов в предаването „Седмицата" на Дарик радио.

Министър Цветанов работи коментира и обстановката по българо-гръцката граница: "Чакаме решението на стачния комитет, за да разберем какъв ще бъде режимът на пропускателните пунктове на границата ни с Гърция. Решаващо за това сега да е отворена границата се оказа вчерашното посещение на премиера Борисов и разговорът му с Папандреу".

Цветанов посочи, че приоритет на правителството е включването на България в Шенгенското пространство и това да стане, както е планирано - през 2011 година. Цветанов посочи, че може би МВР ще бъде единственото министерство, което ще усвои всички европейски пари и каза още, че приемането на страната ни в Шенген ще е обвързано и с успехите на Румъния. По въпроса с Шенген вече са проведени срещи с румънската страна и са уточнени общи действия в тази насока. Вицепремиерът каза още, че нашата страна вероятно ще ползва и добрите румънски практики.

Оттеглянето на Румяна Желева от поста еврокомисар, също бе коментирано от Цветанов:„Несериозно е да се твърди, че има несъгласие и напрежение между премиера и ГЕРБ. Ние направихме заседание, за да си изясним позицията на Румяна Желева. Разговорите, които водихме няколко дни преди това с премиера бяха в насока, че ако има волеизявление на Желева, ще се съобразим с него. Ако Румяна Желева беше останала външен министър, нашите опоненти щяха да продължат да генерират скандал. Точна затова бе взето политическото решение - да бъде освободена Желева от поста външен министър, както тя желае", коментира Цветан Цветанов.

„Кристалина Георгиева е най-достойната и най-професионално подготвената кандидатура на България в ЕК", категорично заяви Цветанов. Той посочи, че Георгиева и до сега е участвала активно при изготвяне на икономическата програма на ГЕРБ, давала е ценни икономически съвети, но поради служебни ангажименти не е имала възможност да се включи по-активно в работата на правителството.

„В процеса на работа винаги съществуват неща, които се налага да бъдат оптимизиране и преструктуриране". По този начин Цветанов коментира решението за трети вицепремиер в лицето на Илиян Михов. По думите му, това се налага заради икономическите приоритети, които си е поставило правителството.

Не бива да влизаме в ситуации на очерняне и противопоставяне, посочи Цветанов и допълни, че е необходима консолидация на политическите партии в България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5298 |15.12.2009 Кризата е най-големият проблем в България . 1| 4839 |14.12.2009 Борисов и Ромпой обсъждат проблеми на ЕС . 1| 4398 |08.12.2009 Решават до дни проблема с инсулина . 7| 4662 |06.12.2009 Бургас-Александруполис е проблемен за екологията на региона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads