Реклама / Ads
7| 4224 |07.07.2020 НОВИНИ

Жесток порой и буря наводниха София

.
Всички екипи на пожарната и аварийното звено на общината работят по сигнали за наводнени обекти и завирявания от силната буря над София. До 23 ч са получени над 100 сигнала.
 

Това написа на личната си страница във фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова. Ето какво още сподели тя за ситуацията в столицата:

Временно е спряно движението по бул. “Евлогий и Христо Георгиеви” в района на Военна академия заради излизане на Перловска река от коритото й.

На отделни метростанции по време на бурята влезе вода през входовете, която в момента се почиства. Движението на метрото не е спирало. По време на бурята бяха променени маршрутите на трамваи №1, 6, 7 и 10. В момента е променен маршрута на трамваите по линии 11 и 12, които се движат до метростанция „Хан Кубрат“.

Транспортният тунел на НДК е изчистен.

Временно с прекъснато електричество са части от “Хаджи Димитър”, “Хладилника”, “Кръстова вада”, “Манастирски ливади”, “Св. Троица” и др. Екипи на ЧЕЗ работят по отрасняване на авариите.

Най-много са сигнали за наводнени мазета и завирени улици от “Красно село”, “Триадица” и “Витоша”, “Люлин” и др.".

 

 

Жестока буря се изви в София малко след 21.00 часа.

Температурите рязко паднаха и се изсипа изключително силен и пороен дъжд, придружен от гръмотевици и светкавици. Поривите на вятъра също бяха много силни. Читатели на Novini.bg сигнализираха за множество наводнени улици и булеварди в целия град, които са се превърнали буквално в реки. Самите реки Владайска и Перловска преливат.

 

На много места е паднала и градушка, като тревните пространства са побелели като след паднал сняг. Столичани съобщават и за наводнени приземни етажи, мазета, балкони и автомобили. Наводнени са подлези и метростанции. Няма ток в редица квартали.

 

Във връзка със силните валежи и гръмотевици в София всички екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са на терен и реагират на сигнали за завирявания в южните квартали, съобщиха от пресцентъра на Столична община.Най-силни са валежите в южните части на града. Затруднения на движението има на бул.“България“, както и на бул. „Цар Борис III“ и бул. „Никола Петков“ в посока кв. Княжево, където трамваите от линии 4, 5 и 11 ще въртят на бул.“Никола Петков“. Насочени са аварийните екипи на „Столичен електротранспорт“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 7728 |14.06.2020 Варненския бул. ”Васил Левски” се превърна в река след поредния порой . 33| 8196 |10.06.2020 Жесток спор между управляващи и опозиция заради Божков . 2| 5163 |12.05.2020 Крадци пребиха жестоко и ограбиха дядо в село, Гешев използва случая, за да ни се покаже . 8| 4534 |24.03.2020 Д-р Делян Георгиев: Всичко извън жестоки мерки срещу COVID19 би било игра на руска рулетка с човешки животи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads