Реклама / Ads
33| 8176 |10.06.2020 НОВИНИ

Жесток спор между управляващи и опозиция заради Божков

.
Крум Зарков, Това Биков
Защо не направим Божков главен прокурор? Президентът Радев изглежда има по-голямо доверие в него, вместо в главния прокурор. Това е поредният човек, който вкара Божков в политическия дебат, където изобщо не му е мястото.
 

Това е само едно от изказванията на Тома Биков от ПП "ГЕРБ" в ефира на bTV.

 

Задочният и ожесточен спор между управляващи и опозиция продължава, след като вчера от левицата поискаха народен вот на недоверие и създаване на анкетна комисия, която да провери твърденията на вече бившия хазартен бос. От своя страна пък ГЕРБ дадоха брифинг, на който заявиха, че Корнелия Нинова се опитва да запълни зейналата финансова пропаст в БСП и спомена за среща между нея, Божков и Валентин Златев.

 

"Има постоянно действаща Комисия за борба с корупцията в НС и, ако тя не се занимава с фактите, които са изложени от Васил Божков и които излизат всеки ден, не знам тогава защо е съставена", отсече Крум Зарков от БСП.

 

След изразената вчера позиция на ПП ГЕРБ и призивът да се създаде комисия, която да провери всички събития през последните 30 години, които според управляващите са довели до създаването на олигарсите в сегашния им вид, Зарков заяви:

 

"Нямам нищо против. Нека се създаде такава комисия. Но нека проверим и фактите, които тези олигарси споделят, защото те са свързани. В сигналите на господин Божков е описано как функционира един бизнес в големи размери - чрез подкупи. Той се самоизобличава и това не трябва да се неглижира. Не сме защитници на Божков. В крайна сметка не е важно кой казва, а какво казва. И най-големият дявол да си, то пак си остава истина, нали така?", посочи Зарков.

 

Той посочи обвинението от страна на ГЕРБ като "елементарен опит да се потопят онези, които задават въпроси".

 

Тома Биков му отвърна задочно:

 

"БСП помага на Божков да влезе в политическия дебат. Така той се опитва да изгради защитната си стратегия. Може да даде показанията си пред прокуратурата - да каже всичко, което знае. Анкетната комисия в парламента ще бъде просто една арена, на която ще се замеряме с компромати, които пуска Божков отвън. Нито ще допринесе за правосъдие, нито за справедливост. Защо не направим Божков главен прокурор? Президентът Радев има по-голямо доверие в него, вместо в главния прокурор. Вчерашното му изказване е скандално", отсече Биков и призова: Да не превръщаме Божков в политически изгнаник.

 

Отказа обаче ясно да отговори защо държавата си е затваряла очите за неплащането на данъци в продължение на 5 години и нередността е била установена едва сега.

"Има момент, в който една държава добива самочувствието, волята и ресурса да се изправи срещу тези хора. Те натрупаха капитал, обсебиха институциите. Част от членовете на комисията по хазарт са в ареста. очевидно това е щекотлив сектор. Води се независим орган, не е била под контрола на финансовия министър. Всеки може да се опита да излъже държавата. Важното е, че тя в един момент е видяла", посочи Биков.

 

"Божков твърди, че ни е давал 60 милиона. Как изведнъж сме се отказали от тези пари? То е било много приятно...", заяви иронично Биков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4757 |09.06.2020 Светът отбелязва Международния ден на приятелството . 38| 5395 |08.06.2020 Брюксел отхвърли българските поправки по спорния пакет ”Мобилност” . 12| 11814 |08.06.2020 Иван Бакалов: При Борисов вече се губи връзката между устата и главния мозък . 3| 5014 |04.06.2020 И кметът на Созопол иска проверка на спорния строеж край Алепу

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads